U sklopu Europskog tjedna sporta i nacionalnog projekta Koš za Koš, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Karlovčanima je predano obnovljeno igralište kod Gimnazije – piše www.kaportal.rtl.hr
 
Ono će zasigurno privući mnoge karlovačke haklere, ali i bez sumnje stvoriti neke nove zaljubljenike u ovaj sport. To i jest cilj projekta Koš za Koš koji obnovom zapuštenih kvartovskih igrališta diljem Hrvatske nastoji popularizirati košarku i sport te vratiti mlade na zapuštena igrališta.
 
Karlovačko igralište drugo je obnovljeno u sklopu ovog projekta, nakon Zadra, a zablistalo je novim tablama i mrežicama, klupama i drugim novitetima. Mladi karlovački talenti odmah su iskušali novu opremu kroz igru tri na tri, a terenom će bez sumnje uskoro svakodnevno odzvanjati zvuk igre. Projekt Koš za Koš pokrenula je zadarska agencija S Event.
 
– Drago nam je da je Karlovac kao grad duge i bogate košarkaše povijesti nova stanica projekta Koš za Koš. U  suradnji i uz veliku pomoć Europskog tjedna sporta te Ministarstva sporta, uspjeli smo vratiti osmijeh na lice  mladim ljubiteljima košarke. Ovo je početak jedne nove suradnje s košarkašima Karlovca koja će se zasigurno  nastaviti u godinama koje su pred nama, izjavila je Zdenka Zrilić, organizatorica projekta.
 
 Grad na četiri rijeke nekoć je živio za  košarku, a bogata i slavna prošlost   ovog sporta mladim Karlovčanima sve je  nepoznatija i predstavlja tek  pradavne  priče. Ipak, haklera i ljubavi prema  košarci uvijek je bilo mnogo  pa će i novouređeno igralište kod Gimnazije nesumnjivo privlačiti brojne   zaljubljenike u  košarku.
 
 Europski tjedan sporta ove godine brojnim aktivnostima  aktivira Hrvatsku.  Obnova ovog igrališta  samo je početak  aktivacije naših mladih. Želja Europske komisije i nas u  Hrvatskoj je promjena loših  navika i statistika. Svakim novim Tjednom sporta Hrvatsku želimo učiniti zdravijom, izjavila  je  koordinatorica Europskog tjedna sporta Marija Crnković.
 
 Obnova igrališta u Karlovcu održala se u sklopu Europskog tjedna sporta, inicijative Europske komisije. Veliko finale   Europskog tjedna sporta 2016. održano je 17. rujna u Dubrovniku na plaži Banje cjelodnevnim prikazom aktivnosti i  sportova na vodi.
 
 PRENOSIMO KAportal/KAŠonline www.kaportal.rtl.hr