Proslavljeni hrvatski nogometaš ponovno mora na transplantaciju bubrega. Kako piše Bild.de, a prenosi Fenix Magazin, Klasnić triput tjedno prima dijalizu koja traje pet sati – piše Ivan Ril, novinar VL
 
Ivanu Klasniću (36) treba novi bubreg, već treći put. Budući da mu obitelj više ne može pomoći, mora na listu čekanja. U Njemačkoj takvi slučajevi traju i do sedam godina.
 
Bivši nogometaš prije deset godina je saznao da mu bubrezi nisu zdravi. Iza njega su već dvije transplantacije, a trenutačno nema odgovarajućeg donatora.
 
Prvi put je operiran 25. siječnja 2007. godine u Bremenu. Tijelo je tad odbacilo bubreg koji je donirala njegova majka Šima. Druga transplantacija uslijedila je sredinom ožujka iste godine u Hannoveru gdje mu je presađen očev bubreg.
 
Kako piše sport1.de, a prenosi Fenix Magazin, bubreg mu je ovaj put ponudio brat Josip, no ta mogućnost je odmah otklonjena jer je Klasnić već dobio organe od dva člana obitelji.
 
- Josipu je to bilo gore čuti nego meni, ali kad vam život ovisi o niti, onda činjenice prihvatite kao sudbinu - rekao je Klasnić koji se trenutačno s obitelji i prijateljima nalazi u Hamburgu.
 
PRENOSIMO Večernji list PIŠE Ivan Ril FOTO Fredrik von Erichsen/DPA/Pixsell