Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) od 30.9. do 4.10.2016. organizira u Kukljici na otoku Ugljanu 3. Kongres i Izbornu skupštinu SEESJA (Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe) u partnerstvu s Btravelom, te pod pokroviteljstvom HOO-a.
 
Smještaj je osiguran u apartmanskom naselju Zelena punta, gdje će biti i Kongres, a nogometni će se turnir igrati na igralištu u Kalima.
 
Radi se o gotovo 120 sportskih novinara iz 11 zemalja jugoistočne Europe (osim Hrvatske, još i Mađarska, Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Rumunjska, Moldavija, Turska i Grčka). HZSN, na neki način slijedeći i ideju slične udruge nacionalnih olimpijskih saveza, prvo je inicirao i sudjelovao u stvaranju SEESJA, a od prvog dana, 10.10.2014., kad je SEESJA osnovana na Ohridu, naš član i dopredsjednik HZSN, Nikola Lipovac je predsjednik SEESJA. Delegati HZSN-a na kongresu jesu predsjednik HZSN Jura Ozmec i glavni tajnik Marijan Bakić. Svi članovi Izvršnog odbora HZSN-a sudjeluju u organizaciji kongresa.
 
U Kukljici, na otoku Ugljanu, uz tradicionalni nogometni turnir novinara, „Mičmana kup“, održat će se i Izborna skupština SEESJA, na kojoj očekujemo da će kolega Lipovac biti ponovo izabran za predsjednika udruge, kao potvrdu dobroga rada protekle 2 godine, ali i cijeloga angažmana prije toga, pa i kroz AIPS (Svjetsku udrugu sportskih novinara), gdje HZSN ima značajnu ulogu. 
 
Važan segment Kongresa je svakako tema kongresa – „Sportski turizam i sportsko novinarstvo“, gdje će se prvi put u povijesti prezentirati jedinstveni koncept koji je osmislio partner HZSN-a, Btravel, a zove se „Tournalist“ (kombinacija riječi „tourist“ i „journalist“). Radi se o jedinstvenoj aplikaciji koja sportskim novinarima, članovima HZSN (i uskoro zemalja SEESJA, a uskoro vjerojatno i AIPS-a, Svjetske udruge sportskih novinara) jamči najbrži pronalazak prijevoza i smještaja širom Europe i svijeta po garantirano niskoj cijeni. 
 
Ujedno, „Tournalist“ daje priliku svakome tko ga koristi, a član je HZSN, da u prvih nekoliko rezervacija, kroz sustav povrata uloženoga novca, vrati cijeli iznos dvogodišnje članarine za HZSN, odnosno uskoro vjerojatno i AIPS.
 
Tournalist će na Kongresu, kao središnju temu, predstaviti g. Belizar Bečić iz Uprave Btravela, a veliko zanimanje za cijeli projekt pokazali su sportski novinari iz udruge SEESJA još na skupu u Skopju u proljeće ove godine.
 
  Hrvatska mini-nogometna reprezentacija za Michmana kup sportskih novinara u Kukljici 
  1. i 2. listopada 2016.:
 
  1 Duje Bonačić (Splitski portal – www.split.hr.com)
  2 Ante Župan (Media servis)
  3 Dubravko Miličić (24sata)
  4 Hrvoje Tironi (Goal.com/hr)
  5 Hrvoje Hrengek (HRT – HTV Sport)
  6 Mario Glavan (Arenasport TV)
  7 Luka Petrinec (HRT – HTV Sport)
  8 Nikola Komšić (Nova TV)
  9 Marko Cvijanović (Novi list)
  10 Milan Stjelja (Nova TV)
  11 Gianluca Starčić (Sportske novosti)
  Trener i vođa momčadi: Vedran Pavičić (HNTV)
  Izbornik: Nikola Lipovac (Jutarnji list)