U Veldenu (Austrija) održano je druženje sportskih novinara Srednje Europe uoči sjednice Izvršnog odbora AIPS-a Europe – za HZSN iz Veldena Nikola Lipovac
 
Talijan Gianni Merlo kandidirat će se za novi mandat na čelu Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS), dok Grk Yannis Daras neće konkurirati za isti položaj u europskoj sekciji (AIPS Europe), istaknuto je na druženju sportskih novinara srednjoeuropske regije uoči sjednice Izvršnog odbora AIPS-a Europe u austrijskom Veldenu od 24. do 26. listopada.
 
Izbori na svjetskoj i kontinentalnoj razini održat će se tijekom Kongresa u Pyeongchangu, Republika Koreja, u svibnju sljedeće godine: trenutni datumi, od 8. do 13. svibnja, bit će korigirani jer se 10. i 11. održava Fifin Kongres. Zasad nije poznato hoće li Merlo imati protukandidata, no kako trenutno stvari stoje, neće se kandidirati nitko iz Europe.
 
Sljedeće godine, u proljeće, od 26. do 29. ožujka, održat će se i Kongres AIPS-a Europe, domaćin je Budimpešta, tijekom kojeg će se usuglasiti stavovi o kandidaturama i kandidatima za Izbornu skupštinu mjesec i pol kasnije, jer osim novog predsjednika, tajnika i blagajnika, birat će se i novi IO. Trenutno kao najozbiljniji kandidat za Darasova nasljednika figurira aktualni glavni tajnik sekcije Starog kontinenta, Maltežanin Charles Camenzuli, a glavni protukandidat mogao bi mu biti Belgijac David Naert.
 
Domaćin druženja u Veldenu, član IO-a AIPS-a i predsjednik AIPS-ove Komisije za rukomet Günter Pfeistlinger također je najavio svoj odlazak s funkcija, istaknuto je da je poželjno da novi kandidati budu, uvjetno rečeno, mlađi novinari, u 40-im i 50-ima, koji govore strane jezike i imaju dovoljno volje, znanja i iskustva da se bore i izbore za prava kolega koje predstavljaju.
 
Tijekom trodnevnog druženja za novinare je svečanu večeru u vinariji Taggenbrunn organizirao guverner austrijske pokrajine Koruške, dr. Peter Kaiser, a novinari su obišli I multifunkcionalni stadion i dvoranu u Klagenfurtu, sagrađenu za potrebe Eura 2008., pretvorenu u Koruški olimpijski centar.