Olimpijski pobjednici, te svjetski i europski prvaci u u disciplini dvojac na pariće, Martin i Valent Sinković nominirani su u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) za najbolju mušku posadu godine, dok je njihov trener Nikola Bralić nominiran za najboljeg veslačkog trenera godine.
 
Bralić brani prošlogodišnju titulu, dok su braća Sinković ponovo među nominiranim, nakon što im je prošle godine izmaklo ovo laskavo priznanje.
 
Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine još su posade iz Francuske, Novog Zelanda i Švicarske, dok su se u konkurenciji za najboljeg trenera, osim Nikole Bralića i Francuz Alexis Besancon, Irac Domenic Casey, Novozelanđanin Noel Donaldson, Britanac Juergen Grobler i Južnoafrikanac Roger Barrow.
 
FISA nagrade za najbolje u 2016. godini dodjeljuje u pet kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebnu nagradu za doprinos veslanju kao sportu.
 
Proglašenje će biti drugog prosinca, a nagrade najboljima dodijelit će se 28. siječnja 2017. u Vancuoveru na konferenciji za veslačke trenere. 
 
Izvor HOO