Josip Pavić (34) više neće plivati među vratnicama hrvatske vaterpolske reprezentacije – piše Dean Bauer, novinar SN
 
Temeljem dogovora s izbornikom Ivicom Tuckom, legenda hrvatskog vaterpola i jedan od najboljih naših vratara ikad, ali i najbolji čuvar mreže na svijetu zadnjih 5-6 godina, oprostio se od igranja za Hrvatsku
 
- Ne mogu reći da je zauvijek, da me više nikad i stopostotno neće biti, ali kako zasad stvari stoje da. Naime, ostajem na raspolaganju momčadi i izborniku ukoliko se ne daj Bože bilo što drugo zakomplicira, no načelno je to oproštaj. Imamo sjajne mlade vratare koji dolaze, a i ja vapim za konačno malo više odmora ljeti s obitelji - iz Atene će, gdje brani za Olympiacos, Josip Pavić.
 
Legendarni Jozo je naime punih 15 godina, od 2001. stalno bio na raspolaganju svim izbornicima i u pogonu hrvatske reprezentacije. S Hrvatskom je osvojio i doslovno sve - od olimpijskog zlata u Londonu 2012. i srebra u Riju 2016. Riju, svjetske krune u Melbourneu 2007, europskog naslova u Zagrebu 2010, pa do Svjetske lige 2012. u Almatyju i Mediteranskih igara u Mersinu 2013. Pridodajmo tomu još jednu srebrnu i tri brončane medalje na svjetskim prvenstvima, a u kojima je upravo Pavić bio ključna figura brojnih pobjeda, uspjeha.
 
Vrhunski vratar, kapetan momčadi i ključna poluga u finalima odavno se upisao u zlatnu knjigu hrvatskog vaterpola. Nakon 15 godina reprezentativnog staža, a sa 34 ljeta na leđima, Jozo je definitivno zaslužio još jedan zaključni pljesak i doista, malo više ljetnog odmora s obitelji.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Dean Bauer FOTO arhiva SN