Nama ostaje mnogo stvari za poduku i pouku. Najprije da se ne smije praviti ražanj dok je zec u šumi, potom da se tribine konačno prepuste ljudima koji su željni tenisa a ne samopromocije, te naposljetku da je sport fenomen današnjice baš zbog činjenica da nikad ništa nije sigurno.
 
Uvijek valja pričekati s ocjenama, prespavati noć, pogledati i iza i ispred sebe. I zaključiti. Finale Davis kupa u Zagrebu, teniski dvoboj Hrvatske i Argentine bio je sjajan spektakl, velik sportski događaj koji nas je ushitio iako je naša reprezentacije klekla, bila poražena nakon velikog vodstva i u mečevima i u četvrtom dvoboju Čilića s Del Potrom.
 
I nemamo mjesta za ogorčenje, možda za tugu. No, i tuga će se ubrzo rasplinuti kada shvatimo, a to je doista potrebno, da su u finalu pobijedili bolji, srčaniji i željniji trijumfa. Uostalom, Argentina je dosad četiri puta bila poražena u finalu Davis kupa i nije gubila nadu kada su Hrvati već odškrinuli vrata svoje pobjede. Stoga joj moramo odati priznanje na požrtvovnosti i vjeri.
 
Jedan je hrvatski navijač, utučen nakon hrvatskog poraza, na tribinama rekao gledajući argentinsko slavlje:
 
- Što ih više gledam kako se srčano vesele to mi je više drago da su pobijedili. Jer da nisu ne bi svjedočio ovakvom lijepom slavlju.
 
I taj zaključak dotičnog hrvatskog navijača pogodio je “točno u sridu”. Pokazao nam je kako treba gledati i na sport i na svoje navijačke ambicije. Mora se suparniku pružiti ruka, napose ako je bio bolji i zasluženo trijumfirao. Ma, bilo bi zasluženo i da je Hrvatska dobila, da je bilo malo više moći, nećemo reći sreće… I Argentinci bi nam sigurno također čestitali.
 
Nama ostaje mnogo stvari za poduku i pouku. Najprije da se ne smije praviti ražanj dok je zec u šumi, potom da se tribine konačno prepuste ljudima koji su željni tenisa a ne samopromocije, te naposljetku da je sport fenomen današnjice baš zbog činjenica da nikad ništa nije sigurno. Pali smo na sva tri ispita što i ne mora biti loše. Barem smo svjedočili kako sport i navijanje shvaćaju Argentinci. I tu se da puno naučiti. Samo ako se želi!
 
 PRENOSIMO www.dnevno.hr PIŠE Andrija Kačić Karlin FOTO Igor Kralj/Pixell