Janica Kostelić debitirala je u Saboru. Pred zastupnike je izašla kao državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport i pri tome nije skrivala svoju debitantsku groznicu – piše Dražern Brajdić, npovinar VL
 
- Iskreno ću reći, nervoza je prisutna, no na svakoj grešci se uči, nadam se da će ih biti što manje.
 
Pred sabornike, Janica je izašla da bi predstavila predsjednika i osam članova novog Odbora za dodjelu Državne nagrade za sport Franjo Bučar
 
A njega će činiti: prof. dr. Damir Knjaz (dekan KIF-a u Zagrebu), prof. dr. Đurđica Miletić (dekanica KIF-a u Splitu), sportska novinarka Mila Horvat te niz umirovljenih sportskih velemajstora kao što su Venio Losert (rukomet), Dino Rađa (košarka), Zdeslav Vrdoljak (vaterpolo), Barbara Jelić Ružić (odbojka), Mario Stanić (nogomet) i Darko Kralj (paralimpijac).
 
Inače, Janičina ideja vodilja na novom radnom mjestu je maksimalno poduprijeti sport djece i omladine, što bi se trebalo vidjeti i u novom Zakonu o sportu kojim će se državna tajnica baviti.
 
- U izradi novog Zakona ne smijemo ići na horuk, kako bismo zadovoljavali neke sitne interese, već on mora biti cjelovit – poručuje.
 
PRENOSIMO Večernji list PIŠE Dražen Brajdić FOTO Patrik Maček/Pixell