Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja se sastala 21. prosinca 2016. godine u hotelu Panorama u Zagrebu, usvojila je, uz dva glasa protiv, Program javnih potreba sporta državne razine i financijski plan HOO-a za 2017. godinu.
 
Planiraju se prihodi u iznosu od 133,1 milijun kuna, od čega prihodi od igara na sreću čine 122,1 milijun, a ostatak bi se generirao iz prihoda od Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (3,3 milijuna kuna) te kroz marketinške aktivnosti (7 milijuna kuna) i ostale prihode.
 
U usporedbi s proračunom HOO-a za 2016. godinu, sredstva su za 2,7 milijuna kuna uvećana za redovne programe koji uključuju, između ostalog, pripreme i natjecanja. Iznosi planirani za razvojne programe za sportaše i trenere također su uvećani.
 
Procjena je da će u narednoj godini, nakon što su izmijenjena pravila svih programa, 245 sportaša i 76 trenera biti korisnici programa, a tome treba dodati i 18 sportaša u zimskom olimpijskom programu ZOI Pjongčang 2018. koji se nalazi u svojoj završnici, te oko 100 sportaša korisnika olimpijskog programa OI Tokio 2020. čiji je projekt usvojen na ovoj sjednici Skupštine.
 
Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša u raspravi o olimpijskom programu iznio je prijedlog HOO-a da se olimpijski programi ubuduće financiraju izravno iz Državnog proračuna, a ne iz redovnih sredstava koja se doznačavaju od prihoda od igara na sreću.
 
Hrvatski baseball savez, Hrvatski karate savez, Hrvatski koturaljkaški savez (skateboarding), Hrvatski planinarski savez (sportsko penjanje) i Hrvatski sofball savez promijenili su status u punopravne članove olimpijskog sporta, nakon što su njihovi sportovi uvršteni na program Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine. U privremeno članstvo HOO-a primljen je Hrvatski ju-jitsu savez. HOO će u naredne dvije godine pratiti rad tog saveza te zatim odlučiti o tome ispunjava li uvjete za prijem u punopravno članstvo.
 
Skupština je usvojila novi Pravilnik o kategorizaciji sportaša koji donosi promjene u kriterijima za razvrstavanje vrhunskih sportaša u I., II. i III. kategoriju.
 
Spomenimo i to da je Komisija sportaša HOO-a, koja se sastala prije sjednice Skupštine, iznijela prijedlog da se povećaju stipendije korisnicima olimpijskog programa.
 
Izvor HOO