Mirko Cro Cop Filipović s 42 godine na leđima je osvojio Rizin World Grand-Prixa u Japanu – piše Marko Pavić, novinar VL
 
Mirko je u danas, 31. prosinca, u finalu nokautirao 29-godišnjeg Iranca Amira Aliakbarija, bivšeg svjetskog prvaka u hrvanju. Filipović je prvo lijevim krošeom uzdrmao Iranca, zatim ga srušio na tlo i dovršio posao pa je sudac morao prekinuti meč. Za to su mu bile dovoljne dvije minute borbe.
 
Nekoliko sati ranije u polufinalu je još lakše slavio Estonca Kaida "Baruta" Hoovelsona. Mirko je  gromadu od dva metra i 180 kilograma "riješio" udarcem koljenom nakon samo 50 sekundi.
 
Hrvatski borac je u četvrtfinalu slavio protiv Muhammeda "King Mo" Lawala iako nije bio favorit u toj borbi. No, pokazao je da i s 42 godine na leđima još uvijek ima puno toga ponuditi u ringu. Div s Baltika prije borbe s Mirkom svladao je Japanca Tsuyoshija Kosaku jednoglasnom odlukom sudaca. 
 
U drugom polufinalu sastaju se Amir Aliakbari i Valentin Moldavsky. Pobjednici će odmjeriti snage u velikom finalu koje je na rasporedu danas iza 11 sati.
 
PRENOSIMO Večernji list PIŠE Marko Pavić FOTO Igor Kralj/Pixell