Nakon dva sata sastančenja Hrvatska ostala bez izbornika: 'Od Poljske se ništa nije promijenilo na bolje' – piše Predrag Žukina, novinar SN
 
Željko Babić više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije! Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza smijenio je njega i kompletan njegov stožer uključujući i koordinatora muške reprezentacije Ivana Balića, te Petra Metličića i Venija Loserta.
 
Zasad se još ne zna tko će naslijediti Babića i voditi reprezentaciju na Europskom prvenstvu koje će se sljedećeg siječnja održati u Hrvatskoj.
 
- Stvarno ne znam što nam je za raditi, teško je unaprijed bilo što reći, situacija je jako složena, rekao je prije sjednice UO-a predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, a da je zaista bilo tako, potvrdila je činjenica da je sastančenje čelnih ljudi hrvatskog rukometa trajalo više od dva sata.
 
 Za podsjećanje, Grahovac se javnosti obratio u nedjelju u 00.15 rano ujutro, samo dva sata nakon katastrofalnog poraza od Slovenije u borbi za brončano odličje.
 
Nakon sjednice predsjednik je jedini govorio, Zoran Gobac je dobacio da “nije kompetentan”, a Grahovčev monolog je bio vrlo jasan:
- Donijeli smo jednoglasnu odluku da se ne izglasa povjernje kompletnom stožeru te da od današnjeg dana prestaje njihov mandat i raskidaju se njihovi ugovori. Novog ćemo izbornika imati u idućih mjesec dana kad se obave razgovori s potencijalnim kandidatima. Onaj tko bude izabran, imat će otvorene ruke u biranju svojeg stožera. Kandidata je više, ali ne možemo o njima sada govoriti.
 
Zašto je uopće došlo do smjene vodstva reprezentacije?!
- Najveći je problem bio u tome što su od prvog dana na EP-u u Poljskoj do sada postojale neke loše stvari u vođenju reprezentacije te je to kulminiralo sada u Francuskoj. Od Poljske na ovamo nije se ništa mijenjalo na bolje. Ne govorim o stručnosti već o načinu vođenja momčadi.
 
Podrška koju su igrači dali izborniku i stožeru po dolasku također nisu bili važni:
- Nismo o tome raspravljali, dužno poštovanje igračima, to je uvijek bio posao UO-a, a ne njihov...
 
Samo deset mjeseci uoči EP-a u Hrvatskoj rukometna reprezentacija nema vodstvo, opet kao i uoči SP-a kad je Babić dao pa povukao ostavku:
- Tada smo bili pružili Babiću još jednu priliku, a on nije zadovoljio naše prohtjeve. Nije naš cilj bilo četvrtfinale, to mi nismo nikad rekli. Osmine finala i četvrtfinala nisu na našem nivou. U Francuskoj je u tom smislu bilo u redu, ali ne i vođenje završnih utakmica. Ponavljam, nećemo o imenima, komisija će razgovarati s kandidatima, a u njoj će biti gospodin Gobac, glavni tajnik Poljak i moja malenkost, zaključio je Grahovac.
 
PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Predrag Žukina FOTO Ante Čizmić/Hanza Media