Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) i AIPS nastavljaju dobru tradiciju pomaganja mladim novinarima da uče posao sportskoga novinara na velikim svjetskim priredbama, kamo ih, prvenstveno zbog financija, rijetko ili nikada ne šaljemo.
 
I ove godine HZSN nudi JEDNOM mladom novinaru/novinarki iz hrvatskih medija, starosti od 18 do 26 godina, već redakcijski aktivnom, perspektivnom i kvalitetnom, da sudjeluje u projektu praćenja Svjetskih zimskih igara Specijalne olimpijade u Austriji. Uvjet je da kandidat dobro vlada engleskim jezikom, da bude član HZSN-a (može se učlaniti odmah, na www.hzsn.hr ), da ga redakcija podržava, te da redakcija, odnosno urednik, dopusti da sudjeluje na Igrama i izvještava za svoj medij, od 17.-25.3.2017., u Schladmingu i Grazu (Igre počinju 14.3., a program „Mladi novinari“ 17.3.). Mladi novinar/novinarka iz Hrvatske bio bi dio tima od 14 mladih novinara iz cijeloga svijeta, svakodnevno bi radili s nekima od najboljih svjetskih sportskih novinara kao mentorima,  u svim medijskim oblicima rada (od tiskanog novinarstva do snimanja kamerom). Potrebno je da kandidat ima svoje računalo, a da svoj CV  (na engleskom) uz potvrdu redakcije da je njezin član i da će izvještavati iz Austrije pošalje na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije do 15. veljače.
 
Sve troškove snosi organizator, dakle plaćen je transport do Austrije i natrag, smještaj i hrana za sve dane boravka u Austriji. 
 
Javite se!