U ponedjeljak, 20. veljače, Karlovac će ugostiti sportske novinare iz Hrvatske koji će se okupiti na 26. Saboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).
 
Sabor se održava pod pokroviteljstvom Grada Karlovca, u hotelu „Korana Srakovčić“ u Karlovcu (Perivoj Josipa Vrbanića 8). Radni dio  započet će u 12 sati, a nakon toga bit će održan i svečani dio za sve goste i nagrađene gdje će biti dodijeljene godišnje nagrade i priznanje HZSN-a za 2016. godinu. 
 
Nagradu za novinara godine primit će televizijski komentator HTV-a Drago Čosić, a nagradu za životno djelo novinar – komentator Sportskih novosti Neven Bertičević, dok će priznanje za suradnju s medijima primiti veslački olimpijac Damir Martin. Dodijeljeno će biti još devet godišnjih priznanja u kategorijama: najbolja fotografija, intervju, novinska reportaža, televizijska i radijska emisija, izdavaštvo, press služba, lokalno novinarstvo i posebna nagrada HZSN-a.
 
Očekuje se dolazak 70-ak novinara iz svih hrvatskih medija, a dolazak su potvrdili i državna tajnica Janica Kostelić, predsjednik HOO Zlatko Mateša, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i još mnogi drugi.
 
Za novinare i goste iz Zagreba autobus za Karlovac kreće s parkirališta iza Cibone u 11:00 sati, a vraća se iz Karlovca u 16:00 sati.