Brojne legende bjelovarskog sporta, rukometaši Partizana, kluba koji je Bjelovar ucrtao ne samo na hrvatsku, već i međunarodnu sportsku kartu, ponovno se se okupili na Starom rukometnom igralištu povodom osnutka Rukometnog kluba Partizan.
 
Cveba, Raban, Jakša, Nešo, Vida, Mika, Jandro, Nimš, nezaobilazni trener Željko Seleš i ostali su ustvari nastavili druženje nakon premijere dokumentarnog filma 19:14, nazvanog po rezultatu Kupa europskih šampiona 1972. godine, nevjerojatnoj utakmici u kojoj je Partizan pobijedio njemački Gummersbach, kojemu se tada smiješio treći uzastopni naslov prvaka.
 
Iako najpoznatija i najveća, pobjeda u finalu Kupa europskih prvaka tek je jedna od velikih stranica hrvatskog sporta koje su godinama ispisivale generacije i generacije igrača bjelovarskog Partizana.
 
Od samog osnutka 19. ožujka 1955. godine, Rukometni klub Partizan, odnosno njegovi igrači i treneri nizali su uspjehe. Tek što su se izborili za nastup u prvoj ligi tadašnje Jugoslavije, postali su prvaci. Sve zajedno, naslov prvaka u iznimnoj konkurenciji u bivšoj državi osvojili su devet puta. Dva put su nastupili u finalu Kupa europskih prvaka, te iznjedrili čak četiri Olimpijca i brojne reprezentativce.
 
Bjelovar je godinama živio za rukomet, a rukometaši Partizana ljubav svojih sugrađana nagradili su nevjerojatnim sportskim uspjesima.
 
PRENOSIMO Bjelovarac.hr www.bjelovarac.hr