Uglednom Talijanu je četvrto mjesto u posljednjoj etapi biciklističke utrke Tour of Croatia bilo dovoljno za ukupnu pobjedu.
 
Talijanski biciklist Vincezo Nibali, član momčadi Bahrain Merida, pobjednik je trećeg izdanja utrke Tour of Croatia koja je danas završila u Zagrebu. Drugi je bio njegov momčadski kolega Slovenac Jan Polanc, dok je treće mjesto osvojio Nizozemac Boy Van Poppel iz Trek - Segafreda.
 
Nibali je u posljednjoj, šestoj etapi, 147 kilometara dugačkoj dionici od Samobora do Zagreba, osvojio četvrto mjesto što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu. U ukupnom poretku slavio je ispred Španjolca Jaimea Rosona Garcie (Caja Rural - Seguros RGA), dok je treći bio Čeh Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice).
 
Posljednja etapa pripala je Talijanu Sachi Modolu (UAE Team Emirates) koji je nastup na utrci po Hrvatskoj okončao s dvije etapne pobjede, nakon što je slavio i u prvoj dionici od Osijeka do Koprivnice.
 
Nibali je tako postao treći pobjednik Tour of Croatia nakon što je prošle godine pobijedio naš Matija Kvasina, a 2015. godine Poljak Maciej Paterski.
 
Izvor HINA Foto Duje Klarić/Cropix