Na poziv mađarskih kolega na Kongresu u Gyoru bio je i član Izvršnog odbora HZSN-a Lovorko Magdić kao predstavnik naše udruge sportskih novinara.
 
Mađarski grad Gyor 15. i 16-og ovog mjeseca bio je domaćin godišnjeg Kongresa mađarskih sportskih novinara. U gradskoj vijećnici održan je radni dio skupa, na kojem je bilo riječi o aktualnom trenutku mađarskog sporta i osobito sportskog novinarstva u toj zemlji. Kongres su svojom nazočnošću uveličali predstavnici Rukometnog kluba Gyori Audi Eto Kc, čije su igračice nedavno na završnom turniru Lige prvakinja u Budimpešti treći put osvojile naslov europskih prvakinja. 
 
U svečanom dijelu dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim mađarskim sportskim novinarima u raznim kategorijama, a nakon toga uslijedio je obilazak borilišta gdje će se od 23. do 29. srpnja održati ljetni Olimpijski festival europske mladeži. Tijekom dvodnevnog Kongresa  održani su sportski susreti u nogometu i kuglanju, što je omogućilo neobavezna druženja i dodatnu prigodu za razgovore o raznim sportskim temama.  
 
Na poziv mađarskih kolega na Kongresu u Gyoru bio je i član Izvršnog odbora HZSN-a Lovorko Magdić kao predstavnik naše udruge sportskih novinara. I ovom prigodom potvrđena je dosadašnja izvrsna suradnja između hrvatskih i mađarskih kolega, što je potvrdio i pljesak mađarskih sportskih novinara u gradskoj vijećnici u Gyoru na spomen hrvatske asocijacije i kroz uvodne riječi predsjednika Mađarskog zbora sportskih novinara Gyorgya Szollosija. Bila je to prigoda i za razgovore o budućoj suradnji.
 
Kao austrijski gost na Kongresu mađarskih sportskih novinara bio je Josef Langer, nedavno izabrani član Izvršnog odbora Svjetskog AIPS-a, odnosno svjetske udruge sportskih novinara.