Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na svojoj 48. sjednici donijela je na prijedlog Vijeća HOO-a jednoglasnu odluku da se prihvati ponuda Erste&Steiermärkische Bank d.d. kojom se odobrava dugoročni kredit te zaključi nagodba s Privrednom bankom Zagreb (PBZ) o jednokratnoj otplati kreditnih obaveza.
 
Ova odluka važan je korak u provođenju plana financijskog i operativnog restrukturiranja HOO TV d.o.o. kojeg je Vijeće usvojilo u svibnju 2015. godine. Ponuda Erste&Steiermärkische Bank d.d. kojom se odobrava dugoročni kredit za refinanciranje kreditnih obaveza prema PBZ-u donijet će značajne uštede a sredstva za otplatu izdvajat će se isključivo iz vlastitih izvora HOO-a.
 
Izmjenama i dopunama financijskog plana HOO-a za 2017. godinu preraspodijeljena su neutrošena sredstva iz izvora Državnog proračuna iz 2016. godine u iznosu od 1,15 milijun kuna. Prema novom planu uvećane su stavke pripreme i natjecanja nacionalnih sportskih saveza za 352 tisuće kuna, stipendije olimpijskih kandidata za ukupno 582 tisuće kuna te posebni projekti za poticanje i razvoj sporta za 100 tisuća kuna.
 
Ivica Kostelić kandidat za člana Komisije sportaša MOO-a
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) kandidirao je, na prijedlog svoje Komisije sportaša, četverostrukog osvajača olimpijskog srebra za člana Komisije sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).
 
Snažnu podršku njegovoj kandidaturi dala je i Komisija za međunarodne odnose HOO-a na čelu s predsjednikom i olimpijskim medaljašem Igorom Boraskom koja se sastala danas, 22. svibnja u sjedištu HOO-a u Zagrebu.
 
Dva nova člana Komisije sportaša MOO-a iz redova predstavnika zimskih olimpijskih sportova birat će sami sportaši za vrijeme održavanja Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Pjongčangu u veljači 2018. godine. Sportaši izabrani u Komisiju postaju i članovi MOO-a.
 
Izvor HOO