Pripadnici Torcide u Supetru su uvredama dočekali Janicu Kostelić, legendarnu hrvatsku skijašicu i aktualnu državnu tajnicu za sport.
 
Najveća hrvatska sportašica je doputovala na Brač kako bi u nedjelju prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open, međutim nakon incidenta je napustila Brač i uputila se prema Zagrebu. Šestero je uhićenih zbog ovog incidenta, a nije isključeno da će ih biti još.
 
Navijači Hajduka sramotnim su uvredama dočekali Janicu koju su optužili da je sklopila pakt s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i što se ne provodi Zakon o sportu. 
 
- Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini - kazala je Janica Kostelić.
 
Vlada osudila vrijeđanje
 
Vlada Republike Hrvatske osudila je sramotne uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić od skupine navijača.
 
"Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim športskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom športu. Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da šport bude primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti," stoji u priopćenje Vlada Republike Hrvatske.
 
Izvor HINA Foto HINA