Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara, održanoj 12. lipnja u Novinarskom domu dominirale su teme važne za djelovanje HZSN.
 
 
Odlučeno je da će svatko tko od 1. lipnja 2017. uplati članarinu za HZSN dobiti 2,5 godine članstva, do 31.12.2019. godine.
 
Isto tako, članovi IO HZSN predložili su da se prema Gradu Zagrebu krene s inicijativom da se sadašnji Maksimirski perivoj, prilaz od Ulice Divka Budaka i okretišta tramvaja na jugu Dinamovog stadiona do stadiona GNK Dinamo preimenuje u Prilaz Tomislava Židaka.
 
Razlog je jednostavan, Židak je jedan od najvećih hrvatskih sportskih novinara, koji je nedavno preminuo, a životno i profesionalno je bio vezan za GNK Dinamo i hrvatski nogomet. Imenovanje pristupne ceste do Dinamovog stadiona Židakovim imenom bila bi konačna potvrda veličine Židakovog djela i rada, a u konačnici i budući nogometni centar na Sveticama imao bi vrlo lijepu adresu u Prilazu Tomislava Židaka, novinara koji je najviše na svijetu volio, cijenio i pratio hrvatski nogomet, Dinamo i tek onda sav ostali sport. Njegove kolumne "Iz maksimirske šume" još će dugo biti putokaz generacijama novinara i čitatlelja kako profesionalno i stručno, iz tjedna u tjedan, iz godine u godinu treba pratiti najvažniju sporednu stvar na svijetu.
 
Inicijativu HZSN-a će, vjerojatno, podržati i svi oni uključeni u život, rad i tekstove Tomislava Židaka, pa se potpuni i cjeloviti prijedlog gradskoj Komisiji očekuje do jeseni.