Bivši košarkaški reprezentativac i olimpijac Željko Jerkov (63) izabran je za novog predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO) s mandatom do kraja Igara u Tokiju 2020.
 
Bivši legendarni košarkaš splitske Jugoplastike i nositelj zlatnog i srebrnog odličja s Igara u Moskvi 1980. i Montrealu 1976. naslijedio je sedmerostrukog olimpijca i ponajboljeg hrvatskog stolnotenisača Zorana Primorca koji je dužnost predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca obnašao proteklih osam godina. Željko Jerkov je postao petim predsjednikom HKO-a, a prije njega tu su dužnost obnašali Zlatko Šimenc (1993. - 1999.), Perica Bukić (2000. - 2004.), Stojko Vranković (2005. - 2008.) i Zoran Primorac (2009. - 2017.).
 
Za dopredsjednike Kluba na Izbornoj skupštini izabrani su: Samir Barač, Danira Bilić, Tomislav Paškvalin i Milivoj  Bebić, koji su ujedno i članovi Upravnog odbora HKO-a zajedno s Aramisom Naglićem, Marinom Lovrovićem, Dubravkom Šimencom,  Rencom Posinkovićem, Kornelijom Kvesić, Marijom Anzulović, Pericom Bukićem i Josipom Reićem. Dužnost glavnog tajnika HKO-a i nadalje će obnašati boksački olimpijac Damir Škaro
 
Hrvatski klub olimpijaca osuđuje huliganski napad na Janicu Kostelić kao osobu, olimpijku, a danas i kao državnu dužnosnicu u području sporta, koja se, nakon brojnih sportskih uspjeha, uključila u nastojanje da pridonese daljnjem razvoju hrvatskog sporta. Olimpijci mogu razumjeti da pojedinci imaju drugačije mišljenje i stav vezano uz njezino političko djelovanje, ali smatramo da sport prije svega treba biti mjesto tolerancije i dijaloga. Sport u svojoj osnovi povezuje ljude različitih vjerskih, nacionalnih i političkih pogleda i nikako ne bi trebao biti mjestom neprihvatljivog društvenog ponašanja. Vjerujemo i želimo da navijačke skupine i njihovi pripadnici budu konstruktivna podrška i partner svim dionicima sporta u stvaranju boljih uvjeta za ostvarivanje novih sportskih uspjeha naših sportašica i sportaša, u duhu olimpijskih vrijednosti.
 
Izvor HINA Foto Hrvoje Jelavić/Pixell