Riječ je o amaterskom sportskom natjecanje na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta.
 
Od 18. do 22. srpnja u Zagrebu, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog svjetskog kongresa, održat će se 4. Hrvatske svjetske igre - amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta.
 
Na natjecanju će biti preko 900 natjecatelja iz cijelog svijeta te 150 natjecatelja iz Republike Hrvatske. Natjecatelji dolaze iz Angole, Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Crne Gore, Čilea, Danske, Ekvadora, Francuske, Hrvatske, Italije, Irske, Kanade, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Paragvaja, Perua, Rumunjske, SAD a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Švedske, Tanzanije, Velike Britanije i Venezuele te će nastupiti u 16 sportskih disciplina.
 
4. Hrvatske svjetske igre posebne su i po velikom odazivu volontera - studentskih i udruga mladih iz Republike Hrvatske. Sudionici i natjecatelji bit će smješteni u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu.
 
Uz sportski i natjecateljski dio, pripremit će se i brojni drugi kulturni, turistički i zabavni sadržaji kako bi sudionicima Igara približili hrvatski kulturni i društveni život te kako bi im boravak u Lijepoj našoj bio nezaboravan.
 
Organizator IV. Hrvatskih svjetskih igara su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatski svjetski kongres. Igre se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice RH i pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Grada Zagreba.
 
Moto IV. Hrvatskih svjetskih igara je; „Jedno je srce, jedna je Hrvatska“
 
IZVOR Media servis www.prvi.hr