Sandra Perković ponovno ruši rekorde. Na mitingu u švicarskoj Bellinzoni hicem od 71.41 metara postavila novi hrvatski rekord u bacanju diska. Za 33 centimetra nadmašila je svoj prijašnji hrvatski rekord iz 2014. godine, a njezin je hitac bio najdalji svjetski hitac u ženskom disku od 1992. godine.
 
Perković je bacala konstantno tijekom cijelog mitinga. Imala je svih šest ispravnih pokušaja, a granicu od 70 metara prebacila je i u posljednjem hicu (70.05). Natjecanje je otvorila daljinom 69,08 m, a najkraći joj je bio treći pokušaj (65,77 m). Preko 69 metara išla je i u petoj seriji (69,02).
 
- Bilo je jako važno imati seriju konstantnih bacanja. Postavila sam svoj prethodni rekord 71.08 metara u Zürichu kada sam osvojila europski naslov. Atmosfera je bila fantastična. Očekivala sam dalek hitac, ali bilo mi je iznenađenje što sam bacila preko 71 metar. Činjenica da sam bacila 70.05 metara u šestom hicu pokazuje da sam u jako dobroj formi - rekla je Perković, prenosi www.iaaf.com
 
Njezin sjajan hitac najbolja je moguća najava skorašnjeg Svjetskog prvenstva u Londonu.
 
- Bila je teška sezona, pa očekujem nešto posebno na Svjetskom prvenstvu. I dalje se pripremam za London i imam još tri tjedna treninga. Bit ću svježa za London. U Bellinzoni je bilo dobro natjecanje, ali Svjetsko prvenstvo je Svjetsko prvenstvo - dodala je hrvatska bacačica diska.
 
Dodajmo da svjetski rekord u ženskom disku drži Njemica Gabriela Reinsch koja je u Neubrandenburgu davne 1988. bacila 76,80 m.
 
IZVOR Sportske novosti FOTO Dean Mouhtaropoulos/ Getty Images