Neizmjerno živo je ovih dana u Hostelu Karlovac u Selcu. Naime, po 21. puta započeo je tradicionalni Ljetni gimnastički kamp u organizaciji GK Sokol iz Karlovca - piše Dario Smojver, novinar portala KAŠonline
 
Sve sudionike dočekao je pozdravio „prvi karlovački sokolaš“, predsjednik GK Sokol Karlovac Ivan Janković, uz zahvalu i kratki podsjetnik na 21 godinu tradicije i kontinuiteta Ljetnog gimnastičkog kampa u Selcu. 
 
- Sama organizacija kampa podijeljena je u dva termina, od 28. srpnja do 5. kolovoza te od 5. do 12. kolovoza. Kroz 16 dana biti će održani intenzivni treninzi te niz društvenih igara i naravno uživanja u suncu i moru. Sudionici prvog dijela, njih 150, članovi su klubova iz svih dijelova Lijepe naše, od Dubrovnika, Šibenika, Rijeke, Samobora, Duge Rese i Karlovca kao domaćina do gimnastičara iz Ljubljane čiji dolazak također već prelazi u tradiciju. Potrudili smo se da kamp bude kao i svih prethodnih godina profesionalno organiziran u svim segmentima - naglasio je Janković, predsjednik Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac.
 
- Vjerujem da će se uspješna suradnja gimnastičkih klubova nastaviti i u budućnosti – poželio je. 
 
Nazočne je pozdravio i predsjednik Gimnastičkog saveza Karlovačke županije Željko Šančić, inače donedavni dugogodišnji predsjednik GK Sokol Karlovac. Prvom treningu gimnastičara nazočio je novi direktor Hostela Karlovac koji je afirmativnim riječima istaknuo kontinuirani dolazak i primjerenu organizaciju kampa, vjerujući da su tome doprinijeli i djelatnici Hotela, poželjevši svim sudionicima ugodan boravak u Hostelu.
 
Odrađeni su i prvi treninzi, a neizbježno je bilo i prvo kupanje te pokoji impresivni skok u more. U planu je i ljetna gimnastička akademija, prikaz rada s ciljem prezentiranja svega naučenog tijekom priprema koju mještani i uobičajeni gosti Selca sa zanimanjem očekuju i redovito dođu pogledati. 
 
Uz solidne uvjete za trening i međusobnu suradnju sportskih gimnastičkih stručnjaka iz cijele regije, unutar osiguranog natkrivenog sportskog prostora s postavljenim gimnastičkim spravama, zajedničko mišljenje je da će rezultati u jesenskom dijelu natjecateljske sezone biti podjednako dobri.
 
 PRENOSIMO KAporta l/KAŠonline www.kaportal.rtl.hr TEKST i FOTO Dario Smojver