Pobjedom Armenca Levona Aronjana ispred Rusa Karjakina i Amerikanca Nakamure završen je Grand Chess Tour u američkom Saint Louisu.
 
Nastupilči su svi vodeći svjetski igrači, izuzev prvaka svijeta Magnusa Carlsena i Francuza Vachier-Lagravea, a nakon 12 godina se po prvi put natjecateljskom šahu vratio i bivši svjetski prvak Gari Kasparov.
 
Kasparov, koji je igrao pod hrvatskom zastavom, zauzeo je 8. mjesto u  ukupnom plasmanu.
 
Nakon što se uigrao prethodnih dana, Kasparov je zadnjeg dana demonstrirao svoju šahovsku genijalnost i moć, te pojasnio zašto je bio šahovski kralj punih 20 godina. U zadnjih osam partija osvojio je 5,5 bodova protiv dvostruko mlađih svjetskih vedeta i tako zadnji krug natjecanja završio na diobi drugog mjesta.
 
Internetska publika je uživala u njegovoj borbenoj igri, u partijama prepunim kombinacija i taktičkih zapleta. Borba za prvo mjesto je pala u drugi plan, gledatelji su zasuli organizatora zahtjevima za prijenosom partije Kasparova, čemu su oni i udovoljili.
 
Grand Chess Tour je uspio okupiti svjetski vrh i trenutno je najzanimljivije šahovsko natjecanje iako nije pod okriljem FIDE. Sponzorira ga američki milijarder Rex Sinquefield, inače i sam aktivni šahist.
 
 Prenosimo HINA