Sloane Stephens donedavno nije mogla ni hodati, a sada je postala senzacionalna pobjednica US Opena – piše Davor Burazin, novinar SN.
 
Djevojka koja do prije pet mjeseci nije mogla normalno hodati, jer je na jednoj nozi imala zaštitnu čizmu nakon operacije (stres fraktura) u siječnju. Djevojka koja je prije točno 40 dana bila 957. na rang-listi, ta djevojka je postala senzacionalna pobjednica US Opena.
 
Sloane Stephens je za samo 60 minuta nadigrala najbolju prijateljicu Madison Keys, bilo je nestvarnih 6:3, 6:0 za petu nepostavljenu osvajačicu Grand Slam turnira u Open eri i drugu takvu u New Yorku (Kim Clijsters 2009).
 
Je li Keys iz polufinala donijela ozljedu ili je ovo bio preveliki događaj za nju, uopće nije važno. Stephens je igrala savršeno sa samo šest neforsiranih pogrešaka i deset winnera, a njena suparnica najčešće nije mogla probiti obranu i zato se utopila u moru pogrešaka (30). Previše da bi to 18 winnera pokrilo.
 
Martina Hingis je pak osvojila 24. Grand Slam titulu, točno dvadeset godina od svoje prve na US Openu. Tada pojedinačne protiv Venus Williams, sada u miksu s Jamiejem Murrayem.
 
Tenisačice, finale: Stephens – Keys (15) 6:3, 6:0.
Mješoviti parovi, finale: Hingis, J. Murray (1) – H. C. Chan, Venus (3) 6:1, 4:6, 10:8.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Davor Burazin FOTO/Reuters