Najbolji igrač proteklog europskog košarkaškog prvenstva Slovenac Goran Dragič (31) potvrdio je kako završava reprezentativnu karijeru.
 
- Ostvario sam ono što sam želio, osvojio sam zlatnu medalju i ovo je najbolje vrijeme za oproštaj od nacionalnog dresa - rekao je Dragič.
 
Ovaj 31-godišnji playmaker je u finalu predvodio Sloveniju do europske krune postigavši 35 koševa protiv Srbije. Posebno je emotivan trenutak bio nakon što je od majke Dražena Petrovića, Biserke na odlasku dobio poseban poklon, dres jednog od najvećih svih vremena.
 
- Ovo mi je jedan od najljepših poklona koje sam dobio. Dražen je bio moj idol. Najljepša hvala Biserki. Bila mi je čast nositi dres s brojem tri i učiniti legendu svjetske košarke ponosnom. Počivao u miru - rekao je emotivni Dragič koji je se potom i rasplakao.
 
 
Dragićeva reakcija potaknula je jednu slovensku TV emisiju da u goste pozove Biserku Petrović i organizira njihovo upoznavanje. Petrović je izjavila kako Gorana Dragića poznaje samo preko igre na parketu, a onda je voditeljica emisije 'ispalila': 'Sad ćete ga osobno upoznati, došao je ovdje samo zbog vas.'
 
IZVOR Sportske novosti FOTO/Twitter