U Hostelu Karlovac u Selcu osnovana je u petak, 22. rujna 2017., Sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN)  Rijeka. Za predsjednika je izabran novinar Novog lista Orlando Rivetti, dobitnik HZSN-ove Nagrade za životno djelo (za 2011. godinu).
 
Za dopredsjednicu je izabrana Ivana Vaupotić, također novinarka Novoga lista i urednica sportskog priloga Viktorija, a za tajnika je izabran urednik sporta Novog lista Kristian Sirotich. Članovi Izvršnog odbora novoosnovane Sekcije HZSN Rijeka jesu Marko Cvijanović i Zlatko Horvat (Novi list), Mateo Sučić (SN) i Nevio Tich (La Voce del Popolo). 
 
Prije osnivačke skupštine riječkih sportskih novinara održana je redovna sjednica Izvršnog odbora HZSN-a tako da su osnivačkoj skupštini nazočili još i predsjednik Jura Ozmec i glavni tajnik Marijan Bakić, te članovi Izvršnog odbora Robert Šalinović, Ivana Lukačić Krajina, Vinko Knežević i Nikola Lipovac. Prisutna je bila i organizacijska tajnica HZSN-a Vesna Brumec.
 
- Izuzetno mi je drago što smo nakon skoro šest godina uspjeli osnovati i sekciju HZSN-a u Rijeci. Kroz sekcije se može napraviti jako puno a što je važno i proširiti članstvo. Lokalno novinarstvo ima veliku vrijednost i osnivanje sekcije novinara, koji su dio određene lokalne zajednice, za nas je veliki dobitak - kazao je između ostaloga Ozmec.
 
 Orlando Rivetti naglasio je da će riječka sekcija raditi na privlačenju novih članova, te surađivati sa središnjicom HZSN-a u Zagrebu,  kao i sa sportskim zajednicama Rijeke i Riječko – primorske županije, a sve u cilju boljitka sporta i sportskog novinarstva na to m  području. Dodao je da je u planu i organiziranje raznih drugih aktivnosti. 
 
 Nakon karlovačke, međimurske, splitske i zadarske, riječka sekcija je peta sekcija u sustavu HZSN, krovne sportske novinarske  asocijacije Hrvatske.
 
 Izvršni odbor HZSN-a zahvaljujem se direktoru Hostela Karlovac u Selcu Dariu Smojveru, inače dugogodišnjem članu karlovačke  sekcije i novinaru redakcije KAportal/KAŠonline, što je ugostio novinare.