Karlovačkoj športskoj zajednici su uručeni ključevi kombi vozila marke Peugeot kojega im je donirala Auto kuća ZAK iz Karlovca. Ključeve kombija iz ruku mladog suvlasnika tvrtke i šefa ZAK-ova servisa Antona Kostelca primio je predsjednik KŠZ Želimir – Žiga Feitl – piše Marijan Bakić, urednik – novinar KAŠonline.
 
Naime, krajem srpnja ove godine KŠZ je sredstvima Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), a putem natječaja Aktivna zajednica, od ZAK-a kupila novo kombi vozilo marke Renault. Za to su vozilo sredstva bila osigurana od HOO-a je (70.000 kn), Grada Karlovca (70.000 kn) i Karlovačke županije (50.000 kn). Kod kupnje novog kombija KŠZ je tada, da bi smanjili ukupnu cijenu, mijenjala staro kombi vozilo marke Peugeot po principu staro za novo za novi Renaultov kombi. Nakon što su u ZAK-u servisirali taj Peugeot kombi i tako ga ponovno osposobili za vožnju, donijeli su odluku vozilo vratiti Karlovačkoj sportskoj zajednici, jednostavno donirati ga sportašima.
 
- Izmijenili smo sve potrebne dijelove na kombiju i tako ga osposobili da i dalje može biti siguran u prometu. Umjesto da ga dalje preprodamo Uprava je donijela odluku da ga vratimo dosadašnjem vlasniku Karlovačkoj sportskoj zajednici, da ga doniramo karlovačkom sportu. KŠZ je naš značajan poslovni partner koji je do sada kupio dva kombi vozila u našoj auto kući i sve ih kod nas servisira. Zahvalni smo im na tom povjerenju. To je povjerenje koje mi cijenimo i poštujemo te smatramo da je ova naša donacija na neki način i naša obveza. Zaključili smo da ćemo ovom donacijom napraviti puno više za zajednicu nego daljnjom preprodajom vozila, te da je to dio i naše poslovne odgovornosti prema sredini u kojoj djelujemo – rekao je Anton Kostelac.
 
Vrijednost donacije kombija nakon što je servisiran i ponovno osposobljen za vožnju je oko 40.000 kuna.
 
– Ovom donacijom tvrtka ZAK nagrađuje dugogodišnju izuzetnu suradnju i podržava aktivnosti te poboljšava uvjete vezane uz sport čime dokazuje svoju društvenu i socijalnu osjetljivost prema lokalnoj zajednici i pojedincima. Ovom prigodom se zahvaljujem donatorima. Ovime su nam omogućili da sada imamo tri dobra kombi vozila koja su na raspolaganju za naše sportske udruge a što će im osjetno olakšati odlazak na natjecanja – rekao je predsjednik KŠZ-a Želimir Feitl.
 
- Uz ovu donaciju možemo samo poželjeti da je ovo primjer i najava ostalim gospodarskim subjektima da pođu istim putem i pomognu karlovački sport. Ne sumnjajmo da im sportaši to neće znati uzvratiti onako kako najbolje umiju i znaju, uspjesima na sportskim borilištima - rekla je Draženka Sila Ljubenko, nova pročelnica društvenih djelatnosti Grada Karlovca.
 
Ovogodišnji dobitnik HZSN-ove nagrade za suradnju s medijima, veslač i olimpijac Damir Martin, tjedan dana koristio je vozilo Daciu Duster za odlazak na pripreme u Šibenik. Izabravši Auto kuću ZAK iz Karlovca ujedno I promovirao je jednog od najboljih Renaultovih koncesionara u Hrvatskoj. Spomenimo pritom još i da je Auto kuća ZAK godinama sponzor više karlovačkih sportskih i drugih udruga što je zasigurno lijepa gesta obitelji Kostelac koja je vlasnik tvrtke ZAK d.o.o., Zagrebačka 15c.
 
Podsjetimo da je ove godine LIN trgovina iz Karlovca također donirala karlovački sport kupnjom novog skifa Veslačkom klubu Korana u vrijednosti od 8.000 eura.
 
Eh da je takvih primjera više!
 
 PRENOSIMO KAportal/KAŠonline www.kaportal.rtl.hr TEKST i FOTO  Marijan Bakić