Meč nije ni počeo, a "Hrga" je već bio na svojem protivniku. Iako ima 39 pobjeda u karijeri, Zumbano nije izgledao kao netko tko bi mogao zaprijetiti našem najboljem boksaču. „Hrga“ je slavio tehničkim nokautom – piše Boris Trifunović, novinar 24 SATA.
 
Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (25) uspješno je odradio ulazak u profesionalne boksačke vode. „Hrga“ je u latvijskoj Rigi pobijedio iskusnog Brazilca Raphaela Zumbana Lovea (36) tehničkim nokautom u prvoj rundi nakon sam minutu i pol te opravdao ulogu favorita i osvajača brončane medalje na Olimpijskim igrama.
 
„Zapisana je prva pobjeda u profesionalnoj karijeri! Pobijedio sam tehničkim nokautom u prvoj rundi, hvala vam svima na podršci“, napisao je Hrgović na Facebooku.
 
Bilo je to vrlo impresivno „Hrgino“ izdanje protiv iskusnog Brazilca, a kao što se već dalo primijetiti prilikom službenog vaganja - ovo je Hrgovićeva najbolja forma u karijeri. Bivši boksač Leonarda Pijetraja izgledao je zaista sjajno.
 
Meč nije ni počeo, a „Hrga“ je već bio na svojem protivniku. Iako ima 39 pobjeda u karijeri, Zumbano nije izgledao kao netko tko bi mogao zaprijetiti našem najboljem boksaču. Hrgović je serijom udaraca prolazio kroz Brazilčev gard kao kroz maslac i sudac je morao zaustaviti meč.
 
Valja spomenuti da je Hrgović nakon rastanka s Pijetrajem prešao u čuveni njemački boksački klub Sauerland, a za ovaj meč angažirao je i kondicijskog trenera naše najbolje sprinterice Andree Ivančević. Također, ne možemo se oteti dojmu „Hrginih“ hlačica. Nastavio je tradiciju 'kockica' u borilačkim sportovima nakon Mirka Filipovića, Stipe Miočića, Igora Pokrajca i ostalih.
 
PRENOSIMO 24 sata www.24sata.hr PIŠE Boris Trifunović FOTO/Screenshot