Čak 17 točaka dnevnog reda raspravilo je Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 10. sjednici u aktualnom sazivu, održanoj u Zagrebu pod predsjedanjem čelnika udruge Zlatka Mateše.
 
Nakon što je glavni tajnik HOO-a Josip Čop izvijestio članove Vijeća o realizaciji Financijskog plana za razdoblje od 1.siječnja do 20. rujna ove godine, a radi se o gotovo 66-postotnom ostvarenju prihoda (88,8 milijuna od planiranih 103,1 milijun kuna), pristupilo se središnjoj točki sjednice - nacrtu Financijskog plana HOO-a za 2018. godinu. Prema toj projekciji, ukupni planirani prihodi HOO-a iznose 171.608.448 kuna, što je za 28,93 posto više u odnosu na 2017. godinu. 
 
HOO je predložio Središnjem uredu za šport (SDUŠ) provođenje inicijative na najvišoj državnoj razini da se Projekti olimpijskih igara u 2018. godini financiraju iz općih prihoda Državnog proračuna, a ne i iz izvora prihoda od igara na sreću. Prihvaćen je i prijedlog financiranja Sportske televizije (SPTV) iz sredstava od prihoda igara na sreću, a u obrazloženju je naveden i prijedlog programskih područja koje bi SPTV realizirao uz financijsku potporu SDUŠ-a: medijska promocija školskog i studentskog sporta, programa sportskih zajednica, zdravog života, etike u sportu itd.
 
- Više od 50 posto prihoda od igara na sreću dolazi iz sporta uplatama hrvatskih građana na klađenje u sportu. Dakle, regenerira ih sport i mi samo tražimo da se taj novac vrati u sport. Što se tiče Sportske televizije, to je jedina mogućnost većini hrvatskih sportova da ih se vidi i promovira. Ne vidim razlog zašto ne bismo tražili da se i SPTV financira iz prihoda od igara na sreću - kazao je predsjednik HOO-a Mateša.
 
Hrvatskom veslačkom savezu odobrena je prenamjena viška programski utvrđenih novčanih sredstava, neiskorištenih u pripremnom razdoblju ove sezone zbog ozljede olimpijca Valenta Sinkovića. Hrvatski mačevalački savez dobit će potrebnih 35.000 kuna za nastup perspektivnih juniorki Ane Mesić i Paule Jukić na Svjetskom kupu u San Salvadoru. 
 
U razvojnim programima HOO-a prihvaćeni su svi prijedlozi uvrštenja novih korisnika. Erik Sluga (atletika), Andrija Badža (boks) i Antonio Ružić (tenis) ušli su sa 1. kolovoza ove godine u Program I, atletičar Marko Čeko te šahisti Leon Livaić, Sven Tica i Teo Tomulić u Program II, a boksač Toni Filipi u Program III. Status potencijalnih olimpijskih kandidata za Tokio 2020. stekli su Stipe Žunić (atletika) i Kristina Tomić (teakwondo), dok su u kategoriju predolimpijskih kandidata uvršteni: Damir Plantić (boks), Danijel Janečić (hrvanje), te Deni Andrun Razić i Marija Štetić (oboje iz taekwondoa).
 
Na izmijenjenoj listi trenera čiji rad sufinancira HOO, nova imena su veslački trener (mlađih dobnih kategorija) Aleksandar Vukojičić, te u kategoriji vrsnih trenera Marko Mastelić (atletika), Lino Červar (rukomet) i ženski odbojkaški izbornik Igor Lovrinov (zamjena za Miroslava Aksentijevića). 
 
Vijeće je imenovalo članove ocjenjivačkog povjerenstva za dodjelu Nagrade Matija Ljubek, kao i prijedlog članova Komisije za izbor i proglašenje najuspješnijih hrvatskih sportaša i trenera u 2017. godini.
 
Na trima višesportskim priredbama u 2018. godini (ZOI, MI i OI mladih) hrvatski sportaši nastupit će u opremi renomirane poljske tvrtke 4F, a potpisivanje ugovora o suradnji i prezentacija spomenute opreme predviđena je za 30. siječnja 2018. u zagrebačkom hotelu Westin. 
 
Izvor HOO