Zanimljivost ovog karlovačkog dvoboja je i ta da je posljednji službeni dvomeč veslačkih reprezentacija Trsta i Zagreba održan u Karlovcu prije 38 godina, 16. lipnja 1979. godine, u sklopu obilježavanja 400. godina grada Karlovca - piše Marijan Bakić, urednik - novinar KAŠonline.
 
Veslački dvoboj, 24. po redu, Trsta i Zagreba koji je održan na rijeci Kupi u Karlovcu kod Veslačkog doma na Dubovcu, završen je pobjedom Tršćana 4:1, dok je revijalni dvoboj  mladih veslača karlovačke Korane i Zagrepčana završen pobjedom gostiju od 4:1.
 
Bilo je održano 10 utrka, 5 u glavnoj utrci gdje je nastupilo sveukupno 30-ak veslačica i veslača Zagreba i Trsta koji su veslali u 5 različitih disciplina na stazi dugoj 500 metara. Isto toliko je nastupilo veslačkih nada Karlovca i Zagreba u 5 revijalnih utrka. 
 
Organizator dvomeča Veslački savez Zagreba osigurao je svim natjecateljima medalje, pobjednicima utrka još i pehare, a sveukupni pobjednik dobio je veliki pehar, dok je VK Korana kao suorganizator natjecanja osigurao poklon svakom sudioniku. Nakon ručka u Starom gradu Dubovcu zagrebački i tršćanski veslači, prije odlaska iz Karlovca razgledali su Aquatiku, slatkovodni akvarij koji je ove godine razgledalo više od 100.000 posjetitelja.
 
REZULTATI PO DISCIPLINAMA 
 
1xJMA 1. Federico Musio (Trst); 2. Teo Čižić (Zagreb)
 
4xGIG 1. Zagreb (Timon Milin, Ivan Augustinov, Lovro Živković, Renato Končar, k.  Reina Rimbaldo); 2. Korana (Luka Steković, Matej Hajdin, Adrijan Volarić, Juraj Paranos, k. Marko Ambruš)
 
1xJWA 1. Izabela Krakić (Zagreb); Beatrice Perkan (Trst)
 
2xKM 1. Zagreb (Jure Pavković); 2. Korana (Luka Hajdin, Igor Šušnjar)
 
2xJMA 1. Trst (Enea Pipolo, Sanos Gruden); 2. Zagreb (Jakov Bijelić, Hrvoje Vrdoljak)
 
1xKM 1. Reina Rimbaldo (Zagreb); 2. Mauro Bauer (Korana)
 
2xJWA 1. Trst (Camilla Andiloro, Martina Pellizzari); 2. Zagreb (Lorena Vukić, Talia Kovačić)
 
1xJMB 1. Lovro Šurina (Zagreb); 2. Mario Konjevoda (Korana)
 
4xMIX 1. Trst (Musio Federico, Camilla Andiloro, Martina Pellizzari, Enea Pipolo); 2. Zagreb (Karlo habuda, Filip Lesić, Lorena Vukić, Talia Kovačić)
 
2xJMB 1. Korana (Patrik Vrabac, Mario Konjevoda); 2. Zagreb (Lovrto Šurina, Mate    Penava)
 
PRENOSIMO KAportal/KAŠonline www.kaportal.rtl.hr TELST i FOTO Marijan Bakić