Završni dan 46. opće skupštine EOO prošao je u prezentacijama ovogodišnjih i budućih sportskih događaja pod patronatom EOO-a. Bio je to logičan nastavak na spektakularne olimpijske prezentacije – Pjongčanga 2018., Tokija 2020., ZOI-ja u Pekingu 2022., te Pariza 2024., grada domaćina Igara XXXIII. olimpijade.
 
U tom novom serijalu viđene su videoprezentacije s ovogodišnjih priredbi Europskog festivala olimpijske mladeži (EYOF) - zimskog izdanja u turskom Erzurumu i ljetnog u mađarskom Györu. Na svoje su došle i prezentacije budućih priredbi EYOF-a - Sarajevo i Istočno Sarajevo (BiH), domaćini zimske inačice 2019., te Baku, organizator ljetnog festivala iste godine. Pljeskom je nagrađeno i izvješće s XII. Igara malih europskih država, održanih u San Marinu. Zanimljivo je bilo i izlaganje predstavnika EOO-ova EU-ureda iz Bruxellesa, u čijem će članstvu od 1. siječnja 2018. biti i HOO, što otvara vrata boljoj participaciji naših sportskih projekata u EU-fondovima. Za kraj su se o “čistoći” sporta na europskim prostorima očitovali i predstavnici Svjetske antidopinške agencije (WADA), točnije - vodstvo njezina europskog regionalnog ureda. Odluka o nastupu ruskih sportaša na ZOI-ju 2018. u nadležnosti je MOO-a, tako da ovo izvješće nije ulazilo u spomenute ingerencije.
 
Na glavnoj pozornici Kristalne dvorane hotela Westin okupili su se i (većinom reizabrani) članovi vodstva udruge, proizašli iz izbornog dijela skupštine u petak: predsjednik Janez Kocijančič (Slovenija), dopredsjednik Niels Nygaard (Danska), glavni tajnik Raffaelle Pagnozzi (Italija) te rizničar Kikis Lazarides (Cipar). Pridružili su im se članovi Izvršnog odbora u sazivu do 2021.: Hasan Arat (Turska), Alejandro Blanco (Španjolska), Jean-Michel Brun (Francuska), Spyros Capralos (Grčka), Daina Gudzineviciute (Litva), Liney Rut Halldorsdottir (Island), Andrzej Krasnicki (Poljska), Jozef Liba (Slovačka), Peter Mennel (Austrija), Zlatko Mateša (Hrvatska), Bill Sweeney (Velika Britanija) i Đorđe Višacki (Srbija). 
 
Tradicionalno za kraj skupštine potvrđen je domaćin njezina 47. izdanja koje će se 2018. godine održati u španjolskoj Marbelli.
 
Hrvatskom olimpijskom odboru sa svih strana stizale su čestitke za organizaciju EOO-ve opće skupštine 2017. godine. Čulo se to i u završnim govorima vodećih dužnosnika EOO-a koji su prigodno nagradili prvog operativca HOO-a Josipa Čopa, kao i sve sudionike organizacijskih službi.
 
- Jako sam zadovoljan skupštinom EOO-a, sve je bilo odlično organizirano i bilo mi je zadovoljstvo raditi u Zagrebu - izjavio je predsjednik EOO-a Janez Kocijančić na press-konferenciji nakon 46. opće skupštine olimpijske udruge Starog kontinenta. 
 
Čelnik EOO-a najavio je svijetlu budućnost projekta Europskih igara (uz modernizaciju nekih sustava natjecanja, kao u slučaju atletike) te bolju zemljopisnu raspršenost budućih domaćina.
 
Talijanki Letiziji Paternoster EOO-ova Nagrada Piotr Nurowski 2017.
 
 Na gala večeri u zagrebačkom hotelu Westin, u sklopu 46. opće skupštine Europskih olimpijskih   odbora (EOO), dodijeljena je Nagrada Piotr Nurowski najboljem mladom europskom   sportašu/sportašici. To je prema glasovima članova skupštine EOO-a 18-godišnja talijanska   biciklistica Letizia Paternoster.
 
 U konkurenciji je bilo pet sportaša i sportašica, a osim laureatkinje, konkurirali su: češki strijelac   Filip Nepejchal, grčki jedriličar Dimitrios Papadimitriou, mađarska plivačica Reka Nagy i turski džudaš   Mihrac Akkus.
 
 Najboljem mladom sportašu/sportašici Starog kontinenta u ovome izboru pripada i novčana nagrada   od 15.000 eura.
 
 Bilo je to sedmo izdanje nagrade koja nosi ime po nekadašnjem poljskom tenisaču i predsjedniku   olimpijskog odbora, Piotru Nurowskom, tragično stradalom u zrakoplovnoj nesreći 2010. godine
 
HOO/Vinko Knežević