Iz središnjice Europskih olimpijskih odbora (EOO) u Rimu stigla je informacija da je naš mladi novinar Filip Ožbolt iz Rijeke izabran među četvero europskih predstavnika na 3. natječaju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za mlade reportere.
 
Nakon skorašnjeg intervjua o poznavanju sporta i olimpizma te engleskog jezika kao važnog preduvjeta, Ožbolt bi trebao biti među 30 sudionika trotjedne medijske obuke (30. rujna - 19. listopada 2018.) tijekom Olimpijskih igara mladih u Buenos Airesu. 
 
Osim Filipa Ožbolta, između 22 kandidata iz 19 država, kao europski predstavnici izabrani su Cipranin Andreas C. Paphitis, Španjolka Berta Ballesteros Casado i Šveđanka Emma Holmsen.   
 
Međunarodni olimpijski odbor, koji pokriva troškove putovanja, smještaja i obuke mladim novinarima sa šest kontinenata, objavit će 12. prosinca 2017. godine završni popis 30 putnika za Buenos Aires.   
 
Podsjetimo, krajem listopada ove godine Filipa Ožbolta i Koprivničanku Simonu Margetić povjerenstvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) izabralo je za naše predstavnike na europskoj razini MOO-ova izbora. U nacionalnom izboru konkurencija je bila iznimno brojna i kvalitetna, interes za natječaj pokazalo je 30 mladih novinara iz cijele Hrvatske.  
 
Izvor HOO/HZSN