U protekla tri dana u Zagrebu je održano peto izdanje međunarodnog boksačkog turnira Zagreb Open za koji se prijavilo 172 boksačica i boksača iz svih dobnih skupina.
 
Prijave su stigle iz čak osam zemalja i 33 kluba iz Slovenije, Srbije, Rumunjske, Mađarske, Crne Gore, Litve, Njemačke i naravno Hrvatske, a turnir je održan u sportskoj dvorani I. gimnazije u novozagrebačkom naselju Utrina. U publici su se mogli vidjeti i legendarni boksački as Željko Mavrović, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i hrvatski  izbornik Leonard Pijetraj.
 
U ukupnom poretku prvo mjesto osvojili su boksači i boksačice Budve, drugi je zagrebački Leonardo, a treće mjesto pripalo je zagrebačkom Gladijatoru. Zatim slijede Intercom Celje, Predator, Omega Zagreb...
 
U muškoj konkurenciji najbolje rezultate imao je Leonardo ispred Gladijatora i Budve.
 
Finalni program donio je niz zanimljivih mečeva. U finalu super-teške kategorije snagu su odmjerili Marko Milun (BK Leonardo) i Marin Mindoljević(BK Marjan), a bila je to u repriza finala prvenstva Hrvatske. U sve tri runde boksači se nisu nimalo štedjeli, a pobjeda je kao i na PH pripala Milunu.
 
U konkurenciji mlađih seniora najbolji dojam je ostavio Petar Cetinić iz zagrebačke Lokomotive. On je slovio kao favorit u kategoriji do 69 kg i taj status je opravdao pobijedivši u finalu Nimolega Grdovića iz Zadra.
 
Najviše aplauza od mečeva prvog dijela programa izmamio je dvoboj juniorskih super-teškaša između Klaudia Vukovca (Predator) i Luke Volčića (King) koji su oduševili svojom borbenošću. Na koncu je slavio Vukovac.
 
 Izvor HINA Foto Marko Todorov/CROPIX