Međunarodni olimpijski odbor (MOO) objavio je popis 76 odabranika iz cijelog svijeta, u dobi do 30 godina, koji će kroz Program Young Change-Makers (Program mladih kreatora promjena) boraviti na Olimpijskim igrama mladih (OIM) u Buenos Airesu od 6. do 18. listopada 2018. godine.
 
Na popisu mladih kreatora promjena, donedavno zvanim mladim ambasadorima, aktivni su sportaši i sportašice, uključujući i 13 olimpijaca (od kojih su se neki natjecali na Igrama mladih) te 10 sportskih trenera, studenata i mladih profesionalaca, koji su ostali vezani za OIM. 
 
Među odabranima je i jedna Hrvatica - 21-godišnja Marija Lozančić iz Osijeka, članica Mačevalačkog kluba „Dmitar Zvonimir“ koju su nominirali klub i matični Savez, uz posredovanje Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Trenerica mačevanja, koja odnedavno vježba tridesetak mladih sportaša u ovom olimpijskom sportu, ima već iza sebe rezultat uspješnog rada - kadetsku hrvatsku reprezentativku u disciplini mač. Uz to, ponajviše uslijed njezina angažmana osječki je klub u prošloj sezoni osvojio čak 51 medalju. Marija je studentica treće godine Odjela za kulturologiju, smjer Medijska kultura na Filozofskom fakultetu u Osijeku i još uvijek je aktivna natjecateljica u mačevanju. 
 
Uz promicanje olimpijskih vrijednosti u svojim zemljama, njezina je uloga (kao i drugih Young Change-Makera) usmjerena na pomaganje sportašima vlastitih nacionalnih reprezentacija, ali i korištenje iskustava s OIM-a za promicanje olimpijskih vrijednosti u vlastitoj sredini. Ovo je peti ciklus Programa Young Change-Makers, nakon odličnog uspjeha u prethodnim provedbama na dvama ljetnim i dvama zimskim izdanjima Olimpijskih igara mladih.
 
HOO/Vinko Knežević