Bit je životnoga osiguranja da osiguranik, osim što štedi i ostvaruje određenu dobit, ukoliko mu se za vrijeme plaćanja osiguranja nešto dogodi, osigurava svoje najbliže 
Financijski stručnjaci slažu se s ocjenom da se između različitih financijskih proizvoda koji se nude na našem tržištu životno osiguranje ističe kao najveći zalog budućnosti. Riječ je o modelu u kojemu sami odeđujemo visinu ulaganja (premiju), a ona ne mora biti velika što životno osiguranje čini dostupnim širokom krugu građana. Ugovaranjem GRAWE životnog osiguranja već od oko 5 kn dnevno moguće je osigurati sebe i članove obitelji, a pritom i štedjeti za mirovinu. Sami određujemo ritam uplata (godišnje, polugodišnje, tromjesečno i mjesečno), ali moramo biti svjesni da polica životnog osiguranja znači obvezu na desetak i više godina. 
Nakon isteka osiguranja, osiguranik ima pravo na isplatu ukupnog iznosa koji je uplatio (ugovorena svota osiguranja) uvećanu za dobit koju je osiguravajuće društvo dotad ostvarilo raspolažući njegovim sredstvima. Osiguravajuće društvo svake godine o dobiti izvještava osiguranika. Nakon isteka osiguranja, osiguranik određuje kako će mu novac biti isplaćen: može zatražiti isplatu cijele svote ili jedan dio novca usmjeriti na rentnu isplatu uz mirovinu ili zatražiti da mu se sav novac isplaćuje kao renta.  
Ipak, bit je životnoga osiguranja da osiguranik, ukoliko mu se za vrijeme plaćanja osiguranja nešto dogodi, osigurava svoje najbliže te im tako pomaže da prebrode najkritičnije razdoblje. Naime, u slučaju osiguranikove smrti nesretnim slučajem članovima se obitelji isplaćuje cijela ugovorena svota, odnosno pretpostavljeni iznos novca koji bi imao na računu da štedi do isteka osiguranja, a ovisno o odabranoj vrsti osiguranja moguće su i isplate dvostruke ili trostruke osigurane svote. Osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska d.d. je prepoznato upravo po kvalitetnoj i raznolikoj ponudi životnih osiguranja. Prvo je strano osiguravajuće društvo koje je hrvatskom tržištu ponudilo osiguranje života, a prvo je uvelo i kombinaciju osiguranja života povezanog s ulaganjem u investicijske fondove. GRAWE u ponudi ima 20-tak proizvoda životnih osiguranja i može individualno pristupiti svakom korisniku i prema njegovim željama i potrebama savjetovati vrstu osiguranja  koja mu najbolje odgovara (npr. klasično mješovito osiguranje života za slučaj smrti i doživljenja, osiguranje u obliku štednje sredstava za mirovinu bez provjere zdravstvenog stanja te rizika zanimanja ili sporta, osiguranje života koje uključuje i zaštitu u slučaju dijagnosticiranja određenih teških bolesti, osiguranje života povezano s ulaganjem u investicijske fondove, i tako dalje.) 

AKCIJA GRAWE CLASSIC do 14.12.2012.
Ukoliko ugovorite GRAWE CLASSIC životno – štedno osiguranje do 14. prosinca 2012., GRAWE Vam daruje premiju za prvu godinu za dodatno osiguranje za slučaj smrti kao posljedice prometne nezgode. Više informacija ili savjet može se dobiti pozivom na telefonski broj 062 300 301, na web stranici www.grawe.hr ili posjetom nekom od GRAWE ureda diljem Hrvatske.