skansi_rivettiHZSN već šestu godinu bira NOVINARA GODINE na osnovu vaših glasova, ali i na osnovu prvenstveno vaših prijedloga za novinara godine, u bilo kojem mediju. Imate li prijedlog, pošaljite ga NAJKASNIJE do 10. siječnja na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), kako bi vaš prijedlog bio na vrijeme u konkurenciji za glasanje. Možete prijedlog poslati i u koverti na našu adresu u HND-u, Zagreb, Perkovčeva 2.

Svaki prijedlog MORA sadržavati:
- ime i prezime predlagača, koji MORA biti član HZSN
- ime i prezime predloženog ČLANA HZSN (popis je dostupan na web stranici HZSN-a pod „članovi")
- točan datum i medij gdje je novinarski uradak objavljen (za seriju kolumni minimalno 2 kolumne navesti precizno)
- fotokopiju, prijepis, web link, video uradak ili sličan način uvida u predloženi uradak
- kratko obrazloženje ZAŠTO se kolega/kolegica predlaže za nagradu NOVINAR GODINE HZSN, napisanih na minimalno 5, a maksimalno 15 novinskih stupaca.

Podsjećamo da sve vaše prijedloge Izvršni odbor zaprima, o njima raspravlja i prosljeđuje ih posebnoj Komisiji, koja se bira krajem studenog, od članova HZSN. Konačan prijedlog kandidata za nagradu NOVINAR GODINE Izvršni odbor šalje krajem godine na adrese svih članova HZSN, uz povratnu kovertu, kako bi članovi izravnim glasovanjem odlučili o toj nagradi.  Komisiju ove godine čine: Milka Babović, Iva Perdec-Augustić, Darko Draženović i Zlatko Abramović, a predsjedava Robert Valai.