hzsn tribina2U organizaciji karlovačke Sekcije HZSN održana je javna tribina o Sportskoj televiziji, na kojoj su sudjelovali pomoćnica direktora SPTV Gordana Gaćeša, glavni urednik Jura Ozmec, sportski komentatori - HTV-a Slavko Cvitković i SN Anton Samovojska, član Skupštine HOO Krunoslav Karin, bivši čelnik KŠZ-a i SSKŽ-a Željko Šančić.
Zaključak je jasan. Podrška SPTV je neupitna, no pitanje je provedivosti projekta. Svi sudionici tribine složili su se da je “ulazak” HTV-a u ovaj projekt najbolje rješenje, no hoće li tako misliti i na Prisavlju?
Slavko Cvitković prvi je iznio tezu s kojom su se kasnije složili svi sugovornici, a to je da bi svoj interes u spašavanju SPTV trebala imati Hrvatska televizija.
- Mi danas bacamo novac i program u “vjetar”. Imamo već plaćena prava za, primjerice, Svjetsko rukometno prvenstvo za žene koje se upravo odigrava, ili za ženski dio Svjetskog skijaškog kupa, no u programu za to nemamo mjesta. Sportska televizija bila bi idealna opcija za preusmjeravanje tih programa – kazao je Cvitković.
Podsjetio je i kako se dugo očekivalo da će HTV 3 biti sportski program, no to se u konačnici nije dogodilo. Anton Samovojska složio se da je čvrsta suradnja i neki oblik “spajanja” s HTV-om jedini spas za Sportsku televiziju.
- To je prekrasna ideja, koja, pokazalo se, nije bila sasvim realna. Mi moramo biti svjesni da jedna Njemačka nema niti jedan dnevni sportski list, a sportske kanale ovog tipa nema praktično niti jedna država. No, ovdje postoji projekt i postoje načini da se on provede pa pokušajmo onda – misli Samovojska.
Krunoslav Karin, član Skupštine HOO-a.
- U startu su neke stvari krivo postavljene možda i sa strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Ako se krenulo u taj projekt i ako ga se htjelo podržati onda se trebalo odmah reći, evo, vi ćete dobiti ove godine 400.000 kuna, ali 50.000 kuna odmah preusmjeravamo Sportskoj televiziji i vi za te novce tijekom godine imate pravo na 2 ili 3 prijenosa, dvije emisije, itd... - kaže Karin.
Jedna od mogućnosti za spas je ulazak strateškog partnera, a Gordana Gaćeša je potvrdila da postoje ozbiljni partneri.
- No, tu treba biti oprezan i imati u vidu osnovnu zamisao Sportske televizije. Interes postoji i izvana, no ako taj strateški partner bude stranac, možemo se pozdraviti s hrvatskim sportom na SPTV – ističe Gačeša.