hzsnsplit4Splitski sportaši još jednom su pokazali svoju humanu stranu i veliko srce. Uoči Uskrsa odazvali su se akciji ''Tona hrane za splitske beskućnike'', kojom je prikupljena velika količina hrane i higijenskih potrepština za beskućnike o kojima skrbi Udruga MoST.
Akciji, koju je organizirala splitska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara, odazvali su se HNK Hajduk, RNK Split, TK Marjan, KK Split, te Blanka Vlašić, koji su i osobno uručili vrijednu donaciju u prostorijama prihvatilišta za beskućnike Udruge MoST, te su štićenicima zaželjeli sretne uskrsne blagdane.
- Svi znamo koliko je situacija u državi teška, koliko je ljudi kojima je pomoć potrebna i ovo je naš mali doprinos – kazao je u ime igrača Hajduka kapetan Mario Maloča.

U ime udruge MoST, koja pomaže oko 170 splitskih obitelji na rubu egzistencije, te direktno brine o 22 splitska beskućnika, sportaše su pozdravili Đordana Barbarić i Dado Lelas.
- Hvala vam od srca, ova hrana uveselit će blagdane mnogim obiteljima. Nadam se kako ćemo vas u sljedećoj akciji ugostiti u novim i većim prostorima – kazala je Baković.

Kapetan nogometaša Splita Danijel Zagorac osobno je sa suigračima kupovao namirnice.
- Samo nas zovite, kad god smo u mogućnosti mi ćemo se odazvati i pomoći. Svaka čast organizatorima – kazao je Zagorac.

Košarkaši Splita su u teškoj financijskoj situaciji i sami, no to ih nije spriječilo da se uključe u akciju.
- Naš doprinos je skroman, ne treba zahvaljivati nama, nego organizatorima i Udruzi MoST, koja skrbi o ovim ljudima u proteklih 14 godina - kazao je kapetan Srđan Subotić.

Sestre Zaninović su animirale kompletan klub, njihova donacija je time vrjednija, jer je skupljena među članovima kluba.
- Svi su dali svoj doprinos, od najmlađih do najstarijih i hvala im na tome. Lijepo je kad svatko da svoj doprinos. Vidimo se opet uoči Božića, u novoj akciji – kazale su sestre Zaninović.

Blanka Vlašić zanimala se za uvjete u kojima radi Udruga MoST, te tko im sve pomaže. Bila je zadovoljna dobivenim odgovorima.
- Drago mi je da splitski poduzetnici, pekari, mesari... pomažu, nadam se kako će se i ostali uključiti, te kako će beskućnika biti što manje – kazala je Blanka, koja je uz hranu i higijenske potrepštine donijela i ''uskršnja jaja''.

U ime organizatora, splitske sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara, sportašima se zahvalio predsjednik sekcije Tomislav Gabelić.
- Sportaši su poznati humanitarci, samo su zauzeti obavezama i treba ih malo potaknuti. Hvala im na vrijednoj donaciji, koja je prema našim procjenama premašila 25.000 kuna, nadam se da se opet vidimo uoči Božića. Hvala Udruzi MoST, naša pomoć je kap u moru potreba splitskih beskućnika, o kojima oni brinu svaki dan.