brazil 2014Ovo nam se pitanje, „zašto imati AIPS iskaznicu“ ponavlja iz generacije u generaciju sportskih novinara. Istina je, ona sama ne nosi automatski ulazak na finale SP u nogometu ili zatvaranje Olimpijskih igara, niti se s nje na bankomatu može podići 1000 kuna (ili eura) mjesečno. Međutim, ona dokazuje da ste novinar, koji pripada cehu, novinar koji je svjestan značaja organizacije u koju je učlanjeno više od 5000 ljudi širom zemaljske kugle i koja će mu, kao svojem članu omogućiti da lakše i brže dođe i na najveća natjecanja. Na tim natjecanjima se AIPS sve više i sve jače trudi stvoriti uvjete koji će zadovoljiti sve veće potrebe modernoga novinara, od sjedalice i stola do besplatnog pristupa jakoj internetskoj mreži. AIPS je danas ravnopravni sugovornik MOO-a, FIFE, UEFE, IAAF-a i niza najvećih svjetskih sportskih federacija. Sve više se sluša i naš glas i pokušava se i nama, sportskim novinarima, izaći maksimalno u susret u obavljanju našeg posla. A samo velikom brojnošću i pravodobnim ukazivanjem na probleme brže ćemo i lakše rješavati ih.

Toga su, očito, svjesni i vrlo istaknuti članovi HZSN-a, Orlando Rivetti (Novi llist) i Tomislav Židak (Jutarnji list), koji su baš neposredno prije odlaska na SP u Brazil zatražili i već dobili iskaznice AIPS-a. Čast nam je i zadovoljstvo podijeliti taj podatak s vama, kako bi i mlađe generacije počele shvaćati značaj učlanjenja u strukovne udruge, učenjem od najiskusnijih kolega!
Dakako, SP u nogometu će biti i odličan poligon za traženje tekstova ili radio-televizijskih uradaka, odnosno napisa na portalima, koje istog dana kad ih čujete/vidite/pročitate možete prijaviti kao kandidate za godišnja priznanja i nagrade HZSN-a.

Budite aktivni, budite marljivi i produktivni, a ako ste zaboravili – učlanite se u HZSN i AIPS!