Dobar si, ali želiš postići savršenstvo? Ukoliko želiš postati profesionalac na svjetskoj razini, ovo je prvi korak prema napretku. Ne propustite priliku dobiti profesionalnu podršku vrhunske kvalitete, surađivati s iskusnim domaćim i stranim novinarima i urednicima, koji će vam pružiti profesionalnu podršku svjetskog standarda, ali i sudjelovati u profesionalnim seminarima i vidjeti vašu priču objavljenu širom Europe.


Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Kosova i Grčke pozvani su da se prijave na deveti po redu natječaj za dodjelu Balkanskih stipendija za novinarsku izvrsnost.  


Svake godine biramo deset novinara koji dobijaju novčanu i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja u vezi s temama značajnim za regiju i Europsku uniju. Tema 2015. godine: VRIJEDNOSTI.

 

Pošalji nam svoju aplikaciju i objasni kako vidiš VRIJEDNOSTI!


Kandidati koje izabere neovisna komisija dobit će stipendije u iznosu od 2000 eura, kao i dodatnih 2000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Osim toga, oni će imati priliku unaprijediti svoj rad kroz sudjelovanje na seminarima i suradnju s međunarodno priznatim urednicima. Članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4000, 3000 i 1000 eura.


Rok za prijavljivanje je 25. veljače 2015. godine. Formular za prijavu, uputstva i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na internet stranici: www.fellowship.birn.eu.com

 

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u suradnji s Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, realiziraju program Balkanskih stipendija za novinarsku izvrsnost u cilju  podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnoj razini i objektivnom izvještavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitavu regiju i Europsku uniju.

 

Za dodatne informacije, na raspolaganju je:

 

Natalia Žaba
Kordinator projekta za stipendije BIRN
Kolarčeva 7/V
11 000 Beograd, Srbija
Tel/fax: +381 40 30 312
E-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.