Tomislav Židak proglašen je novinarom godine, a nagradu za životno djelo primili su Slavko Cvitković i Branko Tuđen

 

 

Tomislav Židak novinar – komentator Jutarnjeg lista proglašen je novinarom godine u izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN). Nagrada za životno djelo otišla je dugogodišnjem televizijskom komentatoru i bivšem predsjedniku HZSN-a Slavku Cvitkoviću, te sportskom publicistu i bivšem glavnom uredniku Večernjeg lista i Sportskih novosti Branku Tuđenu.

 

Za televizijsko novinarstvo priznanje je primila  novinarka HTV-a Mila Horvat, dok je priznanje u kategoriji intervjua dobio Predrag Jurišić iz 24sata. Novinar HINA-e Denis Lugarić i splitski publicist Jurica Gizdić dobili su priznanje za publicistiku za monografiju Pola stoljeća hrvatskog paraolimpizma. Damir Senčar iz FAH-a primio je priznanje za najbolju sportsku fotografiju, dok je pobjednik US Opena Marin Čilić dobio je od hrvatskih sportskih novinara priznanje za suradnju s medijima. Priznanje za lokalno novinarstvo otišlo je u ruke Željka Kapelarija s HRT-radio Zadra. Najbolje organiziranu press-službu u protekloj godini imao je Hrvatski teniski savez na čelu s Igorom Rajkovićem.

 

Posebno priznanje dobila su regionalna izdanja Sportskih novosti. Nagradu je u ime Ankice Jagodar, Hrvoja Pešutića, Mirsada Beganovića, Slavena Kižlina te u svoje osobno primio Zlatko Karlo. Splitska sekcija HZSN-a primila je priznanje za društveni angažman zbog brojnih humanitarnih akcija koje su organizirali u prošloj godini.

 

Na početku svečane dodjele priznanja i nagrada novinarima potpisani su ugovori s novim prijateljima HZSN-a (sponzorima) – Hotelom Korana Srakovčić iz Karlovca i Grawe Hrvatska iz Zagreba. Od ove godine prijatelj HZSN-a je i Russell Brown, hrvatski modni brend osnovan 2012. godine od strane nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena.

 

Svečanost hrvatskih sportskih novinara uveličali su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop, pomoćnik ministra za sport Tomislav Paškvalin i bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević, predsjednik HND-a Zdenko Duka i drugi gosti i uzvanici.

 

 

Dokument:

Obrazloženje nagrada i priznanja HZSN-a za 2014. godinu

 

Fotografije:

CROPIX - Sabor 2015

Robi Valai - Sabor 2015

 

Iz medija:

jutarnji.hr

sportske.jutarnji.hr

tportal.hr

sport.hrt.hr

kaportal.hr - izbori

kaportal.hr - nagrade i priznanja

slobodnadalmacija.hr

radio-mreznica.hr