Ponukani istupima izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića na Kanal Ri, te u Večernjem listu, osjećamo potrebu reagirati na izrečeno – piše Tomislav Gabelić, predsjednik splitske Sekcije HZSN-a.
 
Naime, u svojim istupima gospodin Mamić je ustvrdio kako ''splitski novinari'' zbog straha od navijača jedno govore privatno, a drugo govore i pišu:
 
''Novinari iz Splita su nam rekli da nema teorije da odigramo utakmicu u Splitu. Pitali smo zašto onda govore i pišu da se tamo treba igrati, a nama privatno govore drugo i dobili odgovor – asti Boga, ajte vi živit u Splitu. Dakle, javno je jedno, a u stvari je sve drukčije'' (Zdravko Mamić – Večernji list 1. travanj 2015.
 
Gospodin Mamić zadnji je put u Splitu razgovarao s novinarima 1. studenoga nakon utakmice Split – Dinamo 0-0, kada se još nije ni znalo mjesto odigravanja reprezentativne utakmice Hrvatska – Italija. Obzirom da kolege s kojima smo kontaktirali negiraju bilo kakav naknadni razgovor na spomenutu temu, ovim putem ga pozivamo da javno kaže s kim je i kada razgovarao, u protivnom ćemo njegov istup smatrati vrlo nekorektnim i neprofesionalnim.
 
''Splitski novinari'' svakako nisu jedno tijelo, svatko od nas radi za sebe, razmišlja svojom glavom, svojim imenom i prezimenom stoji iza napisanih tekstova i izgovorenih riječi, te stoga nema ni potrebe za generaliziranjem, jer zajednički stav ili kolektivno mišljenje niti može postojati, niti postoji.