Inline hokej klub i ŠD športova na ledu Karlovac partneri su u projektu zajedno sa Športnim društvom Hokej iz Celja. Projekt „Šport akt“ je prošao na natječaju u okviru IPA Operativnog programa Slovenija – Hrvatska (2007-2013.), a provodi se od svibnja.
 
–  Ovo je veliki uspjeh za naše udruge ali i za karlovački sport. Prema našim saznanjima to je prvi projekt neke sportske udruge koji je prošao na natječaju EU fondova te se nadamo da će nam otvoriti vrata i za sljedeće natječaje koji su nam u planu - rekao je Matija Ratkaj, predsjednik IHK Karlovac.
 
Projekt vrijedan oko 200 tisuća eura predstavljen je u Karlovcu. Aktivnosti, izrada i provedba programa jesu za: rekreaciju djece kroz igranje hokeja, obuku odraslih za rad s djecom, obuku trenera i sudaca, organizaciju inline turnira za djecu i organizaciju Maškarade na ledu u Karlovcu, sudjelovanje na biciklijadi u Celju, te kupnju opreme za klubove. Zaposlene su i dvije osobe za obavljanje svih poslova vezanih uz projekt, ali i poslove u klubovima kao što su: treninzi, opremanje, organizacija utakmica i slično.
 
- Prva manifestacija projekta očekuje nas 30. svibnja u Karlovcu na hokejaškom igralištu Vunsko polje gdje ćemo ugostiti najbolje mlade inline hokejaše iz Hrvatske i Slovenije. Turnir će se održati za dvije kategorije U11 i U14. Za sada je nastup potvrdilo deset momčadi u obje kategorije, rečeno je na tiskovnoj konferenciji – kaže Matija Ratkaj.
 
PRENOSIMO: Kaportal, www.kaportal.hr