Sekcija sportskih novinara Međimurja planira sastanak na kojem će se napraviti osvrt na prvih šest mjeseci rada u ovoj godini, a najaviti će i planove za ljetne mjesece. 
 
Poklon - ulaznice za čakovečke bazene 
Za ljeto se priprema još jedna aktivnost. Učenicima od 17. lipnja počinje ljetni odmor. Sekcija sportskih novinara Međimurja želi doprinijeti aktivnosti djece tijekom ljetnih dana kada su uglavnom uz TV, računalo ili mobitel. U suradnji s Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec tijekom cijelog ljeta tjedno će se podijeliti 10 ulaznica za čakovečke bazene preko portala eMedjimurje. Petero osnovnoškolaca ili srednjoškolaca dobit će dvije ulaznice za čakovečke bazene i do kraja tog tjedna trebaju ih realizirati. Nagradna igra ići će ponedjeljkom, a realizacija ulaznica je moguća od utorka do nedjelje u tom tjednu. Glavni uvjet za realizaciju ulaznica jest da ju iskoriste osnovnoškolci ili srednjoškolci. Od 22. lipnja do 30. kolovoza je 10 tjedana i podijelit će se ukupno 100 ulaznica. Svaki učenik može samo jednom biti nagrađen kako bi što više školaraca aktivirali tijekom ljeta i potaknuli ih što češće na odlazak na bazene ili bilo koje druge sportske aktivnosti. 
 
Podijeljeno nagrada u vrijednosti 10.000 kuna
Aktivnosti sekcije usmjereene su na popularizaciju sporta, a posebna je želja potaknuti djecu da se priključe bilo kojem obliku tjelesne aktivnosti. Sekcija djeluje bez i jedne kune sredstava, a dobrom organizacijom i suradnjom sa sponzorima djeci su podijeljeni izleti, ulaznice na bazene, pokloni, ulaznice i ostalo u vrijednosti od oko 10.000 kuna. Što i kako u narednom razdoblju članovi Sekcije odlučit će u srijedu 24. lipnja kada najprije imaju sastanak u Belici, a nakon toga će nastaviti sa sportskim malonogometnim druženjem. Sekcija sportskih novinara najtoplije zahvaljuje svima koji su na bilo koji način poduprli njeno djelovanje i time doprinijeli podizanju sportske svijesti u Međimurju.
 
Prvi izbor najboljeg rukometaša
Krajem prošle godine izabrano je novo vodstvo Sekcije koje je odmah krenulo u akciju pa je uslijedio prvi izbor najrukometaša u organizaciji Međimurskog rukometnog saveza te uobičajeni izbor najboljih sportaša i ekipa Međimurja u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije. 
 
Fair - play potez
Sekcija je inicirala izbor fair play potez godine gdje su bile tri nominacije sa željom da se doprinese da županija u sportskom smislu bude prepoznata kao mjesto fer i korektne igre na svim razinama natjecanja i u svim kategorijama. Na svečanosti dodjele nagrada gosti su bili predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara i član Hrvatskog fair - play odbora Jura Ozmec i tajnik HZSN-a Marijan Bakić.
 
Iz školskih klupa na sportske tribine
U siječnju je održana edukativno – kuglačka večer kada su bili najavljeni ambiciozni planovi za ovu godinu. Tu je prije svega akcija Iz školskih klupa na sportske tribine. Školarci su na četiri sportska imali besplatan ulaz na susrete (OK Međimurje Centrometal, ŽRK Zrinski Čakovec, NK Međimurje Čakovec, SK UNIA Donji Kraljevec – speedway Grand Prix), a k tome četiri razreda i sportske udruge nagrađeni su vrijednim nagradama sponzora. U organizaciji nagrada i privoli sponzora velika zahvala ide Marijani Mikulić. Akcija je imala pozitivan odjek, na tribinama se okupilo više stotina učenika, a tijekom njenog trajanja javilo se nekoliko sportskih udruga sa željom da se i njih uvrsti u buduće vrijeme na popis susreta na koje bi došli školarci kao navijači.
 
Sportski novinari u školi
Akcija Sportski novinari u školi zamišljena je na način da se poznati sportaši dovedu u škole i tako približe djeci ili da se za djecu organizira neka aktivnost koje nema na školi. Proslavljeni gimnastičar Filip Ude tako je posjetio Ekonomsku i trgovačku školu Čakovec i OŠ Kotoriba zahvaljujući angažmanu novinara Josipa Freilera, Mladena Grubića i Alena Fuša. Kondicijska trenerica Ivana Posavec održala je trening sa sedmašima u OŠ Sveti Juraj na Bregu, a u suradnji s učiteljicom matematike Ivanom Kreminski odigrana je šahovska simultanka u OŠ Belica.
 
Pozdrav proljeću
Kako bi se organizirala i neka aktivnost za djecu vrtićke dobi i predškolarce prvog dana proljeća u Čakovcu je organiziran vrlo posjećen Pozdrav proljeću. Jahanje ponija je bila aktivnost koja se najviše svidjela djeci, a tu je bila i podjela poklona sponzora koje su dijelili košarkaši KK Međimurje, a kao gost akcije došao je i gimnastičar Filip Ude. Djeci je bio omogućen besplatan odlazak u muzej te razgled oldtimera. Posebna zahvala ide učiteljicama OŠ Sveti Juraj na Bregu koje su pomogle u organizaciji.
 
Prvi izbor najboljeg rukometaša 
Krajem prošle godine izabrano je novo vodstvo Sekcije koje je odmah krenulo u akciju pa je uslijedio prvi izbor najrukometaša u organizaciji Međimurskog rukometnog saveza te uobičajeni izbor najboljih sportaša i ekipa Međimurja u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije.