Još je samo 50 dana ostalo za prijave na veliki AIPS-ov nagradni natječaj, u suradnji s Abu Dhabi Media Group. 
 
Radi se o nagradi „Biser“ („Pearl“), koja će se prvi puta dodijeliti ove godine za najbolje među sportskim novinarima u 9 kategorija (fotografija, pisani mediji, audio, video, blog, sport za bolji svijet i posebne nagrade za „Život sa sportom“, istraživačko novinarstvo i najbolju aplikaciju). Konačni rok za prijave na natječaj je 7. rujna u 18:00 sati po vremenu u Ujedinjenim arapskim emiratima (što je 16:00 sati po hrvatskom vremenu).
 
Podsjećamo, AIPS i Abu Dhabi Media (ADM) pokrenuli su ovaj natječaj u sklopu želje da se na jednome mjestu skupe najbolji radovi sportskih novinara iz cijeloga svijeta. Ljudska ljubav prema sportu, njegova snaga i moć ujedinjenja na ovaj način dobivaju dodatnu vrijednost. Nagrada „Biser“ je nova platforma promoviranja i slave sportskoga novinarstva u svim vidovima (od pisanih, preko elektronskih do novih medija), ali i potvrda snažne socijalne poruke koju sport kroz sportske novinare može poslati širom svijeta.
 
Za „Biser“ mogu participirati svi profesionalni sportski novinari širom svijeta, članovi nacionalnih udruga sportskih novinara koje objedinjuje AIPS, dakle iz 156 zemalja svijeta! Prijave rade novinari osobno, izravno na web stranici www.sportmediapearlawards.com jednostavnom registracijom i poštivanjem pravila. U obzir za nagrade od 10.000 dolara dolaze samo radovi objavljeni između 1.9.2014. i 31.8.2015.
 
Stručno povjerenstvo činit će 11 članova, izabranih iz redova vrhunskih svjetskih profesionalnih novinara, plus jedan ambasador nagrade. Predsjednik povjerenstva je Gianni Merlo, predsjednik AIPS-a.
 
Osim prve nagrade od 10.000 dolara u svakoj od 9 kategorija, još će se dvije nagrade, uz simbolični novčani iznos, dodijeliti na velikoj svečanosti u Abu Dhabiju, u prosincu 2015.
 
Dakle, imate još manje od 50 dana!