Mavrović: Hrgović me doista podsjeća na Matu Parlova – piše Dražen Brajdić.
 
- Lijepo izgleda ova parada oko mene, no moj život je nešto drugo. Moja realnost je boksačka dvorana - kazao je Filip Hrgović 
 
Za Filipa Hrgovića u tijeku su dani slave i ponosa, dani kada mu, uz dubok naklon, kapu skidaju i kolege sportaši pa tako i naša najveća aktivna sportašica Sandra Perković. Premda je u slavu njegova europskog zlata i Sepove bronce održana i svečana konferencija za novinare, i to u hotelu Westin, Filip u tome nije posebno uživao: 
 
– Ova parada lijepo izgleda, no moj život je nešto sasvim drugo. Moja realnost je sportska dvorana, moj trener uz kojeg već 10 godina krvarim i znojim se, i moja obitelj koja već 10 godina živi za mene i moj uspjeh i koja sve ovo stresno proživljava. 
 
Već u ponedjeljak, zajedno s Hrvojem Sepom, Filip će se početi pripremati za Svjetsko prvenstvo koje će se u listopadu održati u Dohi, za koje pak njegov trener Leonard Pijetraj kaže: 
 
– Ne postoji termin kada će Filip u profesionalce. Za njega sada postoji samo Svjetsko prvenstvo i druge velike planove nećemo raditi jer u ovom sportu odlučuje milijun faktora. Za Filipa je najjednostavnije reći da “nije normalan”, nije običan boksač, jer on može biti prvak svijeta i olimpijski pobjednik. 
 
U to, čini nam se, vjeruje i karataška legenda Vjekoslav Šafranić koji je, kao predsjednik Nadzornog odbora, predstavljao Savez sportova grada Zagreba: 
 
– Kada vidite njegovu antropometriju i to kako se bori i koliko je pokretljiv, shvatite da doista može biti i svjetski prvak, i to u sportu koji je nešto posebno u odnosu na sve borilačke sportove. Jer, upravo je u boksu frekvencija udaraca u glavu najveća. 
 
O Hrgovićevu potencijalu popričali smo i sa Željkom Mavrovićem, bivšim europskim teškaškim prvakom u profesionalnom boksu: 
 
– Ovaj europski naslov jedan je od koraka na putu do još većih naslova jer je Filip već dvije-tri godine jedan od najkvalitetnijih teškaša na svijetu. Ozbiljno shvaća svoju priču i sebe u budućnosti vidi na mjestu najboljeg. Tako je odgajan, tako mu je slagan psihološki profil i to je lijepo vidjeti i jedini pravi način da se u tom sportu uspije. 
 
Šaka sa Srednjaka vrlo dobro zna što govori jer je ne tako davno sparirao Hrgoviću. 
 
– U tom sparingu sve je frcalo oko mene, zujalo mi je oko glave i osjetio sam Filipovu sveukupnu boksačku moć. Hvala bogu što sam razvio tehniku obrambenih eskivaža i kretanja pa sam taj sparing uspio preživjeti. Filip je prije svega fizički dominantan borac. Visok, snažan, genetski moćan, a količina uloženog rada rezultira time da su njemu tri rudne malo. Što se bude povećavao broj rundi, to će on biti dominantniji. Mene on i fizionomijom i načinom razmišljanja jako podsjeća na Matu Parlova – ističe Mavrović koji, nažalost, više ne može sparirati jer je odustao od ideje povratka u ring. 
 
No, zato će se za dobre suvježbače pobrinuti agilni predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i to je najbolja vijest s presice: 
 
– Obvezujem se da ću, zajedno sa Savezom, platiti sparing-partnere jer želim da se dečki što bolje pripreme za SP. 
 
– Sparing-partneri su najskuplji dio boksa. Ne možete pravdati te troškove jer vam oni ne mogu izdati račun, a nitko neće stati pred Filipa Hrgovića ako mu dobro ne platite – dodao je zadovoljni trener reprezentacije Leonard Pijetraj.
 
PRENOSIMO Večernji list, piše Dražen Brajdić, foto zg-sport.com i fighsite.hr