Zoran Čutura, novinar i kolumnist Jutarnjeg lista, član HZSN-a i AIPS-a, te dobitnik nagrade Novinar godine HZSN-a za 2007. godinu, izabran je za člana AIPS-ove Košarkaške komisije. Radi se o jednoj od 15-ak komisija Svjetske udruge sportskih novinara koja skrbi o uvjetima novinara prateći velika natjecanja pojedinih sportova (konkretno – košarke), tipa SP ili EP. Ujedno, članovi komisija predlažu kako unaprijediti suradnju i još lakšim učiniti novinarski posao na pojedinim sportskim natjecanjima u pojedinim sportovima koje prate. Čuturu je za člana predložio Hrvatski zbor sportskih novinara početkom godine, uoči Kongresa AIPS-a u Milanu. Uz Zorana Čuturu, u Komisiji su mnogi poznati novinari iz Europe: predsjednik je Noah Klieger iz Izraela, prvi dopredsjednik AIPS-a, Esat Yilmaer iz Turske u Komisiji je u ulozi tajnika, a članovi su i glavni tajnik UEPS-a (Europske unije sportskih novinara) Rik Lamoral i Miha Žibrat, komentator RTVSlovenije. Članstvo u komisiji u načelu traje 4 godine. 16. rujna: ČUTURA U KOŠARKAŠKOJ KOMISIJI AIPS-a!
- Detalji
Zoran Čutura, novinar i kolumnist Jutarnjeg lista, član HZSN-a i AIPS-a, te dobitnik nagrade Novinar godine HZSN-a za 2007. godinu, izabran je za člana AIPS-ove Košarkaške komisije. Radi se o jednoj od 15-ak komisija Svjetske udruge sportskih novinara koja skrbi o uvjetima novinara prateći velika natjecanja pojedinih sportova (konkretno – košarke), tipa SP ili EP. Ujedno, članovi komisija predlažu kako unaprijediti suradnju i još lakšim učiniti novinarski posao na pojedinim sportskim natjecanjima u pojedinim sportovima koje prate. Čuturu je za člana predložio Hrvatski zbor sportskih novinara početkom godine, uoči Kongresa AIPS-a u Milanu. Uz Zorana Čuturu, u Komisiji su mnogi poznati novinari iz Europe: predsjednik je Noah Klieger iz Izraela, prvi dopredsjednik AIPS-a, Esat Yilmaer iz Turske u Komisiji je u ulozi tajnika, a članovi su i glavni tajnik UEPS-a (Europske unije sportskih novinara) Rik Lamoral i Miha Žibrat, komentator RTVSlovenije. Članstvo u komisiji u načelu traje 4 godine. 
EN
HR















