faboSRĐAN FABIJANAC – nagrada za novinara godine

Srđan Fabijanac istaknuo se tijekom prošle godine prijenosima s Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini te osobito onima s Olimpijskih igara u Londonu. Svojim je prijenosima dao velik doprinos činjenici da je Hrvatski radio za vrijeme OIimpijskih igara bio daleko najslušanija radijska postaja u Hrvatskoj. Temperamentnim pristupom i vrlo dobrom pripremom na najbolji radijski način slušateljima je dočarao veslačku utrku četverca na pariće te finale u streljaštvu, disciplina trap. Ti su sportovi inače vrlo rijetko u radijskom prijenosu, pa su samim time iznimno složeni i potpuno drugačiji od uobičajenih zadataka u radijskom poslu.
Bilo da je riječ o Olimpijskim igrama ili tek prijenosu neke utakmice nacionalnog prvenstva, sa Srđanom Fabijancem slušatelji Hrvatskog radija uvijek dobivaju brzu, točnu i zanimljivu informaciju. Baš kao što se to i očekuje od još uvijek najbržeg medija…

mrduljasMARIN MRDULJAŠ – priznanje za lokalno novinarstvo

Marin Mrduljaš, svima poznati Babo, jedan je od zaštitnih znakova sportskog Splita, što u toj sredini nije lako postati. Na Radio Dalmaciji radi od osnutka 1995. godine. S kolegom Marinom Maljkovićem uređuje i vodi Štopericu, jednu od najslušanijih sportskih emisija u Dalmaciji. Gotovo da nema utakmice Hajduka, košarkaša Splita i brojnih drugih klubova u gradu pod Marjanom na kojoj nije prisutan mikrofon Radio Dalmacije. Babo je radio i na lokalnim televizijama, a sada na Sportklubu  prenosi  utakmice košarke, sporta u kojemu rado od njega traže savjet i hrvatski treneri. Iako mu je košarka najdraži sport, najdraži predmet mu ipak nije lopta već mikrofon.

rudicRATKO RUDIĆ – priznanje za suradnju s medijima

Ratko Rudić najpriznatiji je stručnjak u svijetu vaterpola.  U svojoj karijeri osvojio je deset zlatnih olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, a zlata na svim velikim natjecanjima osvojio je i s hrvatskom reprezentacijom. Iako uspjeh mnogima zna „udariti u glavu“, Rudić je kao vrhunski profesionalac ostao čvrsto na zemlji, uvijek dostupan medijima. Novinarska pitanja nije odbijao ni u teškim trenucima, ni u trenucima slavlja. I nakon odlaska s mjesta izbornika, kao sportski direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza i dalje je zahvalan sugovornik za sve sportske teme. Od Ratka Rudića uvijek se može nešto naučiti, čak i kad se ne razgovara o vaterpolu.