Nagrada za životno djelo - Stanko Kučan

Stanko Kučan rođen je u Zagrebu 1936. godine. U novinarstvu već punih 50 godina, otkako je 1961. godine završio znamenitu Vjesnikovu novinarsku školu.

U Vjesnikovoj je sportskoj rubrici 1964. godine dobio i stalno zaposlenje, a urednik mu je bio legendarni Žarko Susić. Već 1967. Kučan sam postaje urednikom te rubrike i na tom mjestu ostaje punih 14 godina. U tom razdoblju su u Vjesnikovoj sportskoj  rubrici stasali Anton Samovojska, Zlatko Abramović, Srećko Piršl, Darko Kolombo i mnogi drugi  poznati sportski novinari.

Od 1980. do 1987. bio je glavni urednik SN Revije i Sprinta, tada jedinih sportskih tjednika u Hrvatskoj, a u tim su redakcijama njegovi suradnici bili Branko Stipković, Darko Tironi, Ado Kožul i Zoran Kovačević. Kučan je u novinarskoj karijeri izvještavao s Olimpijskih igara u Sarajevu i Los Angelesu, te sa deset svjetskih i dvadeset europskih prvenstva u raznim sportovima.

Stanko Kučan je bio i direktor informiranje zagrebačke Univerzijade, glavni urednik OTV-a i  Oglasnika, urednik u Auto klubu, te direktor marketinga i direkor  Arene.

I u 75. godini života aktivan je u Klubu umirovljenika Hrvatskog novinarskog društva te matici umirovljenika Hrvatske i stalni je kolumnist u hrvatskom umirovljeničkom listu.